НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР-МОДЕЛЮВАННЯ «SHAPING – NEIGHBORHOOD» «НОВІ ГРАНІ СУСІДСТВА»

 

1 – 3 жовтня 2017 року відбудеться

 

НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР-МОДЕЛЮВАННЯ

«SHAPING – NEIGHBORHOOD»

«НОВІ ГРАНІ СУСІДСТВА»

 

Інститут міжнародної освіти CIVIC (The CIVIC-Institute) спільно з інститутом міжнародних відносин  (The Institute for Foreign Cultural Relations, IFA) за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини продовжує проведення циклу семінарів та моделюючих ігор в Україні.

Семінари дають змогу ознайомитися з інтерактивними методами навчання, що використовуються у сфері європейської освіти та шляхом моделюючих тренінгів більш глибоко зрозуміти  сутність організації європейських суспільно-політичних відносин.

«Нові грані сусідства» – це нещодавно розроблений семінар-моделювання на основі дидактичного підходу, який використовується в ході реалізації інтерактивних методів групових тренінгів, зокрема таких, як ігри-симуляції та симуляції-конференції. Майбутні орієнтири та бачення їх реалізації – основи формування майбутнього Європи, що стали інструментами успішного впровадження зовнішньої політики ЄС на міжнародному просторі. В ході участі у симуляції учасники мають змогу ознайомитися та проаналізувати різноманітні аспекти сусідства, зокрема, оцінити шанси на тривале залучення прикордонних країн та їх населення до розгляду передумов та предметних питань реалізації європейської політики сусідства. Під час симуляції учасники розглядають і усвідомлюють ці аспекти шляхом контраргументування; це ініціює дискусію, присвячену характеристикам і цінностям життя на європейському континенті, близьку до реальності, а також допомагає побудувати стратегію вирішення конфлікту інтересів в процесі більш тісного співробітництва з сусідніми країнами.

Тренінг показує альтернативи процесу прийняття рішень на європейському континенті, і демонструє важливість участі кожного представника суспільства у розвитку процесів європейської інтеграції в ході співпраці сусідніх країн з ЄС. Під час проведення симуляції, на основі інтерактивних методів засвоєння інформації та виконанні практичних завдань, учасники усвідомлюють, що забезпечення безпеки, стабільності та добробуту є ключовим моментом в розвитку сусідства.

Особливо важливим є загальне визнання європейських цінностей: самовизначення народів Європи, демократія та повага до прав людини, дотримання спільних цінностей у сферах верховенства права, належного державного управління, незалежність судової системи, прозорість політичних інститутів на національному та загальноєвропейському рівнях.

Запропоновані семінари-тренінги передбачають  реальні дії учасників щодо формування власної позиції та захисту інтересів, а на основі розуміння процесів прийняття рішень, учасники зможуть сформувати власну точку зору під час проведення переговорів та в ході прийняття рішень на основі європейського досвіду.

Для учасників пропонуються ряд завдань на оволодіння навичками комунікації в колективі, пошуку спільних рішень для різних зацікавлених сторін, вправи на вміння домовлятися між собою, прийняття нестандартних рішень. В ході семінарів-тренінгів учасники зможуть оволодіти навичками, що дозволяють залучити кожного до обговорення проблемних питань, знайти компроміси, додаткові способи комунікацій.

 

Передбачається робота в групах та індивідуальна робота.

 

Місце проведення семінарів

м. Одеса, Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського, вул. Старопортофранківська, 26.



Кінцевий термін подання Заявок  25 вересня 2017 р.

 

Дати проведення семінарів

 

Викладачі та інші учасники

Студенти

1 жовтня 2017 р.

2-3 жовтня 2017 р.



Правила участі та реєстрації

 

До участі у першому дні семінару запрошуються молоді вчені, викладачі, зацікавлені у практичному застосування демократичних методів навчання та інші бажаючі.

До участі у дводенному семінарі (понеділок та вівторок) запрошуються студенти I-V курсів будь-якого факультету, а також інші учасники, зацікавлені у дослідженні основ європейської інтеграції, демократії, громадянського суспільства та розбудови суспільно-політичних відносин на європейському просторі.

 

Програмою семінару передбачено два кава-брейки та повноцінний обід за рахунок організаторів. Учасники забезпечуються всіма необхідними матеріалами!

 

Участь у навчальному семінарі є безкоштовною.

 

Кожен учасник отримує Сертифікат про участь в семінарі за умови повної присутності відповідно до зазначених дат.

 

Робоча мова семінару – англійська, за запитом російська!



Реєстрація:

Для реєстрації, будь-ласка заповніть наступні електронні форми:

https://goo.gl/forms/RGXO1Wsm26uGiWuF3

https://goo.gl/forms/BcWbhF6IQBCjMJhI3

 

або надішліть CV та мотиваційний лист на e-mail:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

З питань участі у семінарі можна звертатися до координаторів проекту в Україні:

 

Юрій Вдовиченко

Координатор проекту, Україна

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Марина Лещенко

Співкоординатор проекту, Україна

(097)8878500

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Анна Слободянюк

Співкоординатор проекту, Україна (м.Одеса)

(063)3617360

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/