Анонси

Новини

Протокол № 5 від 24 листопада 2016 року

 

Рішення вченої ради ПНПУ імені К. Д. Ушинського

Протокол № 5 від 24 листопада 2016 року

  1. З питання «Звіт про роботу екзаменаційних комісій в університеті у 2015 2016 н. р.».

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника навчального відділу З. М. Рожко,  учена рада

УХВАЛИЛА:

1.1. Уважати роботу екзаменаційних комісій за 2015-2016 н.р. задовільною.

1.2. До складу екзаменаційних комісій залучати представників роботадавців та їх об’єднань.

1.3. Завідувачам випускових кафедр обговорити на засіданнях кафедр та вчених радах факультетів зауваження голів екзаменаційних комісій та вжити заходів з усунення недоліків, відмічених головами екзаменаційних комісій.

1.4. Визначити базові компетентності, яких мають набути випускники ОКР «бакалавр», ОС «магістр».

1.5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого проректора з навчальної і науково-педагогічної роботи О. А. Копусь.



  1. З питання «Про організацію навчальної і педагогічної практик в університеті».

Заслухавши та обговоривши інформацію завідувача практики А. Л. Іщенко, учена рада

УХВАЛИЛА:

2.1. Визнати стан організації навчальної і педагогічної практик в університеті  задовільним.

2.2. Посилити контроль за якістю звітної документації з практик, призначенням методистами із фаху викладачів, що мають достатній досвід роботи в навчально-виховних та позашкільних закладах. Внести відповідні вимоги до «Положення про проведення практики студентів». З метою ознайомлення з інноваціями в освітянській діяльності залучати керівників педагогічної практики від фахових кафедр до участі в роботі циклових комісій провідних закладів освіти міста.

2.3. З метою посилення зацікавленості провідних навчально-виховних та позашкільних закладів під час проходження практик студентів-іноземців потрібно:

– залучати викладачів університету до роботи з учнями цих шкіл у підготовці науково-дослідних проектів, конкурсів, змагань;

  • проводити спільні виховні, мистецькі, культурні, спортивні заходи;
  • залучати школярів до участі в культурно-просвітницьких заходах, які проводять студенти-іноземці в університеті.

2.4. Забезпечити координацію діяльності інженера з охорони праці з деканами факультетів щодо проведення інструктажів перед початком практик.

2.5. Упровадити в практику студентів елементи профорієнтаційної роботи.

2.6. Контроль за виконанням рішення покласти на проректора з гуманітарної освіти та виховної роботи проф. Ф. І. Казанжи.  



3. З питання «Про завершення прикладного наукового дослідження, яке фінансується за рахунок державного бюджету, «Покращення радіаційної стійкості AL сплавів, що використовуються як реакторні матеріали»

Заслухавши й обговоривши звіт керівника теми, завідувача кафедри інноваційних технологій та методики навчання природничих дисциплін А. Ю. Ківа, учена рада

УХВАЛИЛА:

3.1. Уважати виконання дослідження задовільним.

3.2. Запросити до участі в цьому дослідженні наукові лабораторії України, включивши їх до колективу виконавців.

3.3. Продовжити наукові розробки за темою кафедри під час виконання аспірантських досліджень.

3.4. Активно залучати студентів і магістрантів до виконання теми шляхом створення студентської наукової платформи з дослідження визначеної проблеми.

3.5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву



  1. З питання «Атестація докторантів університету»

Заслухавши та обговоривши інформацію завідувача аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

4.1. Затвердити наслідки атестації докторантів і вважати їх задовільними.

4.2. Перевести всіх атестованих докторантів на наступний рік навчання.

4.3. Ужити заходів щодо підвищення ефективності докторантури університету.

4.4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.




  1. Поточні справи

 

  1. Про затвердження нових спеціалізацій: «Юридична психологія», «Ювенальна юстиція», «Освітнє право» зі спеціальності 081 – право; «Політичний менеджмент», «Антикорупційний консалтинг», «Конфліктологія», «Міжнародні відносини» зі спеціальності 052 – політологія.

5.1. Затвердити нові спеціалізації: «Юридична психологія», «Ювенальна юстиція», «Освітнє право» зі спеціальності 081 – право; «Політичний менеджмент», «Антикорупційний консалтинг», «Конфліктологія», «Міжнародні відносини» зі спеціальності 052 – політологія.

  1. Про затвердження вимог до професійної підготовки здобувачів першого і другого освітніх рівнів вищої освіти галузі знань 01 Освіта спеціальності 012 Дошкільна освіта до Державного стандарту вищої освіти.

6.1. Затвердити вимоги до професійної підготовки здобувачів першого і другого освітніх рівнів вищої освіти галузі знань 01 Освіта спеціальності 012 Дошкільна освіта до Державного стандарту вищої освіти.




5.3. Про затвердження тем кандидатських дисертацій

Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача аспірантури і докторантури І. А. Хижняк, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Затвердити тему дисертаційного дослідження аспіранта кафедри музичного мистецтва і хореографії Вана  Яцзюня «Методика формування комунікативної культури майбутніх учителів музичного мистецтва в процесі диригентсько-хорового навчання» на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.02 – теорія та методика навчання (музика). Науковим керівником призначити д.пед.н., проф. О. Є. Реброву.




5.4. Про рекомендацію до друку

Заслухавши та обговоривши інформацію першого проректора О. А. Копусь та проректора з наукової роботи Т. І. Койчевої,  учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з підготовки і написання магістерських робіт зі спеціальності 073 менеджмент, спеціалізації «Управління навчальним закладом (за типами)». (Укладачі: д.політ.н., проф. Н. П. Гедікова, д.політ.н., доц. О. О. Долженков, к.пед.н., доц. О. О. Сакалюк). Рецензенти: д.держ.упр., проф. Т. М. Безверхнюк, д.пед.н., доц. І. П. Аннєнкова.
  2. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з підготовки й написання курсових робіт зі спеціальності 073 менеджмент, спеціалізації «Управління навчальним закладом (за типами)». (Укладачі: д.політ.н., проф. Н. П. Гедікова, д.політ.н., доц. О. О. Долженков, к.пед.н., доц. Н. М. Черненко). Рецензенти: д.держ.упр., проф. Т. М. Безверхнюк, д.пед.н., доц. І. П. Аннєнкова.
  3. Рекомендувати до друку методичні рекомендації управлінської практики (за типами) зі спеціальності 073 менеджмент, спеціалізації «Управління навчальним закладом (за типами)». (Укладачі: д.політ.н., доц. О. О. Долженков, к.пед.н., доц. Н. М. Черненко, к.пед.н., доц. М. М. Ручкіна). Рецензенти: д.держ.упр., проф. Т. М. Безверхнюк, д.пед.н., доц. І. П. Аннєнкова.
  4. Рекомендувати до друку колективну монографію «Методологія та технологія сучасного філософського пізнання». (Відп. редактор – д.філос.н., проф. Є. Р. Борінштейн). Рецензенти: д.соц.н., проф. В. М. Онищук, д.філол.н., проф. В. Ф. Давидюк, д.філос.н., проф. О. В. Халапсіс).
  5. Рекомендувати до друку конспект лекцій «Теорія механізмів і машин» з дисципліни «Технічна механіка». (Укладач – к.ф.-м.н., в. о. доц. В. А. Настасюк). Рецензенти: к.ф.-м.н., доц. Д. М. Дойков, к.т.н., проф. Н. Я. Масліч.
  6. Рекомендувати до друку монографію «Феномен державотворення в контексті сучасного світового політичного розвитку». (Укладач – к.політ.н. С. А. Осипова). Рецензенти: д.політ.н., проф. Г. В. Музиченко, д.політ.н., доц. О. О. Долженков, д.політ.н., проф. Н. П. Гедікова).
  7. Рекомендувати до друку третій номер фахового журналу з політичних наук «Politicus».
  8. Рекомендувати до друку практикуму з курсу «Алгебра і геометрія» для студентів 1 курсу спеціальності 014 – середня освіта (інформатика). (Укладач – к.ф.-м.н., доц. О. М. Яковлєва). Рецензенти: к.ф.-м.н., доц. Н. С. Васильєва, к.ф.-м.н., доц. О. В. Савастру.
  9. Рекомендувати до друку матеріали Всеукраїнської конференції студентів, молодих учених та спеціалістів «Гуманітарна наука в умовах розвитку інформаційного суспільства».
  10. Рекомендувати до друку збірник «Музична та хореографічна освіта в контексті культурного розвитку суспільства»: Матеріали і тези ІІ Міжнародної конференції молодих учених та студентів.




Голова вченої ради                            О. Я. Чебикін



Учений секретар                            Н. Ф. Босак

 

 

ВІТАЄМО!!! НАМ 200 РОКІВ!

  • Віртуальний тур
  • Віртуальний тур
  • Віртуальний тур
  • Віртуальний тур

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/