Візит Надзвичайного та Повноважного Посла КНР в Україні до Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського

 

15 березня 2016 року в межах візиту до міста Одеси Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського відвідала делегація китайського дипломатичного корпусу на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом КНР в Україні паном Чжан Сіюнем.

За участі високих гостей в університеті відбулася спільна нарада, на якій, крім очільника китайської дипломатичної місії, були присутні Перший секретар Посольства КНР в Україні пані Лю Вей, Третій секретар Посольства КНР в Україні пан Чжан Чжень Го, аташе пан У Сяо Цзе, Генеральний Консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Цао Юньлун, консул з питань культури і освіти Китаю пані Сун Яньвей. Українську сторону на зустрічі представляли: ректор Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського О. Я. Чебикін, проректори А. М. Ананьєв і Т. І. Койчева, начальник відділу міжнародних зв’язків С. В. Скороход, головний бухгалтер Р. Л. Кондратьєва та координатори університетського міжнародного проекту «Освітньо-культурний центр КНР «Інститут Конфуція» О. В. Попова і Дін Сінь. У ході спільної наради ректор університету і Посол КНР в Україні обімнялися думками стосовно розвитку україно-китайських відносин у галузі освіти, перспектив розширення спільних міжнародних освітньо-культурних і наукових проектів, академічної мобільності студентів та викладачів тощо. Сторонами було підкреслено, що університет наразі є провідним центром на Півдні України в галузі підготовки фахівців з китайської мови, де навчальний процес щорічно забезпечують 13 китайських викладачів.

 

 

Захід передбачав ознайомлення членів делегації з результатами роботи університетського Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція», в якому навчаються понад 1100 осіб, відвідування занять з китайської мови, зустрічі з керівниками загальноосвітніх й вищих навчальних закладів-партнерів університету, китайськими викладачами й волонтерами, а також майбутніми фахівцями-китаєзнавцями та слухачами програми з лінгвокультурної підготовки.

Студенти університету продемонстрували високі результати вивчення китайської мови й культури. керівники освітніх закладів, де були відкриті спеціалізовані мовні класи, обмінялися досвідом організації навчального процесу з вивчення учнями і вихованцями китайської мови. Особливий інтерес з боку китайських і українських колег викликали виступи-презентації директора Одеського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня – дошкільний навчальний заклад «Ерудит» О. В. Окончук, учителя-координатора міжнародного проекту «Інститут Конфуція» В.В. Маринюк в Одеській гімназії №1 імені А. П. Бистріної.

 

Від імені присутніх також було відмічено суттєвий внесок у впровадження китайської мови та культури у навчально-виховний процес з боку адманітсрації закладів освіти Одещини: Навчально-виховного комплексу №292, Дошкільного навчального закладу «Ясла-садочок» №268, НВК «Інтеоект», Спеціалізованої ЗОШ №117, Дитчої художньої школи №1 ім. К. К. Костанді, Спеціалізованої школи-інтернату №2, Мовного центру «Fayna Centre» та ін.

Ректор О. Я. Чебикін висловив глибоку вдячність Урядові КНР та Посольству Китаю в Україні за підтримку реалізації освітніх програм з підготовки фахівців з перекладу, викладачів китайської мови в університеті.

Наприкінці урочистого заходу Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні пан Чжан Сіюнь відмітив високий рівень володіння китайською мовою студентами і слухачами й поділився з присутніми своїми враженнями про зустріч; пообіцяв сприяти розширенню проходження мовної практики студентами університету у вишах Китаю. Глава дипломатичної місії також зазначив, що на випускників університету вже з нетерпінням чекають для подальшого працевлаштування різні китайські організації та фірми.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/