Перша в Україні студентська міжвузівська олімпіада зі спеціальності «Хореографія».

14-15 березня на базі ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського» було проведено Першу в Україні студентську міжвузівську олімпіаду зі спеціальності «Хореографія». Олімпіада була проведена в межах комплексного наукового проекту «Теоретичні та методичні засади хореографічно-педагогічної освіти в Україні», який здійснює Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка (головна організація), ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського», Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. В Олімпіаді також брали участь студенти Криворізького державного педагогічного університету. Олімпіада проводилася на базі кафедри музичного мистецтва і хореографії ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОГАЛЕРЕЮ ДО ПОДІЇ

За концепцією Міністерства освіти і науки України, олімпіади з фахових дисциплін спеціальності є продовженням навчального процесу. Але такої Олімпіади зі спеціальності «Хореографія» на Україні не проводилося.

Було розроблено Положення Олімпіади, згідно якого студенти на І турі  «Теоретико-методичному»  виконували тестування з фахових хореографічних дисциплін.

ІІ тур  «Виконавсько-постановочний» (Малі форми в хореографії) був основним та здійснювався у 2 етапи. На першому етапі студенти презентували художню ідею своєї хореографічної постановки, яка була стилізацією української теми; а також виконували одну з партій танцю, показуючи свою виконавську майстерність. На другому етапі учасники демонстрували свою методичну компетентність, здійснювали розучування композиції зі студентами базового ВНЗ.

За оцінкою самих студентів – участь в Олімпіаді  це дуже гарний досвід, який стимулює на подальші творчі досягнення.

Переможцями Олімпіади стали:

І місце  Савенко Каріна ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імен К.Д.Ушинського»

2 місце  Сосновська Анастасія Криворізький держаний педагогічний університет; Голіус Інна Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка

3 місце  Підгорна Ганна Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

У постановочних роботах учасникам Олімпіади допомагали студенти нашого університету, факультету музичної та хореографічної освіти ПНПУ імені К.Д. Ушинського. Вони були учасниками хореографічних постанов, працювали з усіма дуже відповідально і якісно. За це всі учасники висловлювали їм велику подяку.

У межах Олімпіади старший викладач Н.Ю.Лісовська провела майстер клас з українського танцю. Студенти Уманського держаного університету імені Павла Тичини презентували свою хореографічну композицію «Доля України».

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/