V фестиваль мистецтв «Сонячний струм»

З 7 по 9 квітня в Одесі пройшов V фестиваль мистецтв «Сонячний струм». Організований факультетом музичної та хореографічної освіти Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського, проведення фестивалю стало щорічною доброю традицією в дні шкільних канікул.

 

Завдання фестивалю – підтримати талановитих і музично обдарованих юнаків і дівчат, заохотити їх до розвитку творчих здібностей, спрямувати до справжніх естетичних та етичних цінностей у всіх видах музичного мистецтва, а також привернути їхню увагу до художньо-педагогічної освіти. Найобдарованіші діти й молодь Одещини продемонстрували свої вміння в чотирьох номінаціях: «сольний, ансамблевий та хоровий спів», «гра на музичному інструменті», «хореографія», «театральні жанри (художня декламація, акторські етюди, театральні сценки)».

Кращі з кращих були нагороджені пам'ятними призами та запрошені на гала-концерт, який відбувся 9 квітня в Одеському Будинку офіцерів. Оцінювало конкурсантів компетентне і вельмишановне журі: на чолі суддівської колегії були народний артист України, професор А.І. Дуда, професор В.Я. Дашковский, заслужений працівник культури Н.Ю. Лісовська. На високий рівень професійної майстерності учасників зазначили члени журі режисер-педагог, художній керівник дитячого театру «Балаганчик» Н.І. Хохлова та актриса театру юного глядача О.І. Шаврук.

Також в цьому році номінацію «Театральні жанри» оцінювало студентське журі, до складу якого увійшли студенти, що навчаються за спеціалізацією «Режисура музично-виховних заходів». Кращою серед співаків стала Онуфрак Юлія (викладач Ю. Тімакова), яка отримала Гран-Прі у вокальному жанрі. В номінації «Гра на музичних інструментах» Лауреатами стали Гедеримова Єлизавета (І місце), Торопова Софії (ІІ місце) (Великодолинська ДМШ, викладач Маркова О.А.- випускниця Інституту мистецтв), Ву Бао Хань (ІІІ місце. ДМШ №15 , викладач Мойсеєва Л.А.), Бойко Іванна (ІІІ місце. Випасненська ДМШ, викладач Корженко І.В.- випускниця Інституту мистецтв). В номінації «Театральні жанри» журі одностайно відзначило колектив вокально-театральної студії «Джельсоміно», старша група якої посіла Гран– Прі, представивши уривок з вистави Р. Бредбері «Есть ли жизнь?». Керівники студії - випускники Інституту мистецтв, Олена Савченко-Безверхова та Тетяна Синицька можуть пишатися своїми талановитими учнями. Гран – Прі Фестивалю отримав Зразковий колектив України –хореографічний колектив «Сюрприз» (м. Одеса), який продемонстрував високохудожні, технічнодосконалі і акторські переконливі хореографічні твори. Найкращі хореографічні композиції – «Об ̓ єднаючи любов ̓ ю» та «Завжди зі мною» були створені також випускницею нашого університету Фернанду Делфінею Терезою.

Гала-концерт фестивалю «Сонячний струм», який проходив в Одеському Будинку офіцерів було розпочато вітальним словом ректора університету імені К.Д. Ушинського, академіка Олексія Яковича Чебикіна Ректор подякував усім учасникам фестивалю за участь, яскраві номери та побажав не зупинятися на досягнутому.

«Ми дуже розраховуємо, що цей фестиваль стане хорошим майданчиком для демонстрації творчих здібностей дітей, особливо для тих, які орієнтовані після закінчення школи продовжити свою кар'єру і навчатися в нашому університеті», - наголосив О.Я. Чебикін. За словами декана факультету, професора, заслуженого працівника освіти України Наталії Костянтинівни Білової, більшість керівників представлених колективів - колишні випускники університету, які зберігають і продовжують традиції навчального закладу. У наступному році Інституту мистецтв педагогічного університету виповниться 50 років, тому, через стільки років, ще приємніше обмінюватися творчими напрацюваннями різних поколінь.

Фестиваль «Сонячний струм» подарував усім присутнім масу незабутніх емоцій та яскравих вражень і став справжнім святом єдності.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/