Відбулася зустріч з громадським проектом «Likбез. Історичний фронт»

Продуктивний день минув на Історико-філософському відділення, так у п’ятницю (07.04.17.) за ініціативи Студентської Ради Історико-філософського відділення та за підтримки Студентської Ради ПНПУ ім. К. Д. Ушинського відбулася зустріч з громадським проектом «Likбез. Історичний фронт».

 

В рамках зустрічі голова проекту кандидат історичний наук, член Громадської ради при Президентові України Кирило Глушко презентував та подарував студентам та відділенню книги з Історії України. Студенти із зацікавленістю вислухали дві лекції: для початку доктор історичних наук Інституту історії України НАН України Борис Черкас розповів про боротьбу за Північне Причорномор’я у XIV-XV столітті та заснування міста Хаджибей.

Студентам презентували нові історичні данні, за яким порту Хаджибей навіть не 600 років, як зараз відомо, а цілих 700! Потім кандидат історичних наук Інституту історії України НАН України Оксана Юркова наочно продемонструвала (світлини, карикатури та відеоплівки) як починалась Українська революція у 1917 році.

Це дало змогу студентам поринути в атмосферу березня-квітня 1917 року. І на останок, співробітник Інституту Національної Пам’яті Максим Майоров презентував книгу «Донбас в огні» про сьогоднішній конфлікт на Сході України. 



В цілому зустріч пройшла у доволі затишній атмосфері, рівень професіоналізму був відчутий кожному.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/