Міжнародний день Інститутів Конфуція відзначено на Одещині!

29 вересня 2017 року у Міському саду м. Одеси Освітньо-культурний центр «Інститут Конфуція» в четвертий раз провів урочистий захід «Міжнародний день Інститутів Конфуція», в якому взяли участь студенти й викладачі Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, учителі та учні провідних закладів освіти, представники китайської діаспори, засобів масової інформації, а також слухачі мовних курсів китайської мови, студенти одеських вишів, гості та мешканці Південної Пальміри.

На свято, що було організоване Університетом Ушинського, завітали почесні гості: Віце-консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Го Хунлян, консул з питань культури й освіти КНР пані Юй Чжоулінь, директор Департаменту міжнародних зв’язків Одеської міської ради Боєва Світлана Юріївна, керівники філіалів «Інституту Конфуція» та інші.

Вітальне слово мали Віце-консул Китайської Народної Республіки в м. Одесі пан Го Хунлян, ректор Університету Ушинського академік Олексій Якович Чебикін і директор Департаменту міжнародних зв’язків Одеської міської ради Світлана Юріївна Боєва.

У межах культурного заходу було проведено святковий марафон-концерт, на якому з творчими номерами виступили слухачі лінгвокультурної підготовки університетського центру, а також студенти різних факультетів. Програма концерту передбачала участь учнівської та студентської молоді м. Одеси в різних музичних жанрових напрямах: костюмовані етнічні та сучасні танці, китайські й українські популярні пісні, опера, флеш-моб. Ретроспективне шоу становлення китайського костюма справило незабутнє враження на глядачів.

Гості та мешканці м. Одеси мали можливість також узяти участь у майстер-класі з ієрогліфіки, насолодитися написанням свого імені китайською мовою, пізнати мудрість китайської філософії від самого Конфуція та сфотографуватися з ним на пам’ять.

Після урочистої частини програми всі бажаючі відчули тонкість китайського чаювання, ознайомилися з інформацією про культурно-освітню діяльність центру «Інституту Конфуція» Університету Ушинського на виставці навчальної літератури, отримали багато задоволення від фотовиставки «Chinese Story-2017», експонати якої надало Генеральне Консульство КНР в м. Одеса. Отже, під приємну китайську мелодію були продемонстровані фотоматеріали сучасних досягнень Китаю в різних галузях, як-от: науці, культурі, техніці, мистецтві, економіці та інших. Неабиякий інтерес викликали фотосюжети, що відображають сучасне життя пересічних китайців, їх соціально-побутові реалії, інтереси, творчість. Атмосфера заходу притягувала одеситів до події та передбачала формат невимушеної бесіди. У межах фотовиставки було надано консультації з питань культурознавства та країнознавства Піднебесної та прокоментовано змістову лінію культурно-економічного проекту Китаю «Новий Шовковий шлях».

Програма Міжнародного дня Інститутів Конфуція продовжилася 30 вересня 2017 року в навчальному корпусі Університету Ушинського  по вул. Єврейській, 25. Студенти-майбутні сходознавці й цінителі культури Піднебесної набули навичок проведення чайної церемонії; навчилися художнього вирізання і малювання; в'язання нескінченного вузла, що символізує вдачу; виконання складних елементів китайської гімнастики тай-цзі. Кульмінацією свята було презентація техніки китайського традиційного масажу «гуаша», сутність якого полягає у використанні спеціальних масажних інструментів ‒ скребків, виготовлених з рогів тварин або з природних каменів: нефриту, онікса тощо.

Гостям було презентовано результати відвідування «Літнього мовного табору-2017» у Харбіні. Присутні переглянули презентації українських студентів, які в минулому році навчалися в Харбінському інженерному університеті в межах освітніх академічних програм, які реалізуються спільно з Університетом Ушинського. Молодь поділилася своїми позитивними відчуттями та враженнями.

Подібні заходи сприяють зміцненню співпраці і дружби між двома країнами – Україною і Китаєм, вихованню патріотизму, толерантності, згуртуванню учнів та студентів і розвиткові творчого потенціалу молоді.

 

Директор «Інституту Конфуція» від українського боку О. В. Попова

 

Директор «Інституту Конфуція» від китайського боку Дін Сінь

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/