Прес – реліз до урочистого заходу Одеського професійного ліцею технологій та дизайну ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»

 

19 лютого 2015 року о 12.00  Одеський професійний ліцей технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» проводить урочистий захід, присвячений 60-річчю навчального закладу з дня заснування за адресою  м. Одеса, вул. О. Невського, 39.

 

В 2015 році Одеському професійному ліцею технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» виповнюється 60 років з дня заснування. З 1955 по 2000 роки у ліцеї здійснювалась підготовка тільки з професій швейного напряму для найбільшого на півдні України ВТ Швейного об’єднання імені В. В. Воровського. Згодом з ініціативи директора ліцею Шапошнікової Наталії Петрівни, яка очолює навчальний заклад з 1996 року, в ліцеї  відкриті нові сучасні професії, які користуються попитом на ринку праці: перукар (перукар-модельєр), манікюрник, педикюрник, вишивальник, агент з організації туризму, черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату), оператор комп’ютерного набору, фотограф (фотороботи), конторський (офісний) службовець (бухгалтерія), квіткар, флорист; з окремих професій навчальний заклад майже єдиний в регіоні, в якому можна отримати професійні знання та практичні навички з професій «Фотограф (фотороботи), «Квіткар; флорист», «Вишивальник».

За 60 років роботи в ліцеї підготовлено понад 33 тисяч фахівців для легкої промисловості і сфери послуг, які внесли вагомий внесок в розвиток народного господарства міста, області, країни.

З 1998 року в навчальному закладі здійснюється професійна підготовка учнів-інвалідів з вадами слуху. За роки навчання у ліцеї внаслідок систематичного корекційного освітньо-виховного впливу більш 170 дітей з особливими потребами одержали високий рівень кваліфікації робітничих професій та працевлаштовані на підприємствах міста та області, з них 14 випускників продовжують навчання у вищих навчальних закладах, 28 учнів – інвалідів одержали дипломи з відзнакою.

Урочистий захід, присвячений 60-річчю навчального закладу з дня заснування відбудеться 19 лютого 2015 року о 13.00  у ліцеї. В рамках заходу буде проведена презентація інноваційних проектів ліцею: «Центр профорієнтації та працевлаштування», «Електронна бібліотека», «Впровадження новітніх виробничих технологій для створення моделей одягу – САПР «Julivi»», «Співпраця з Фондом німецької економіки з міжнародного співробітництва (SES – служба старших експертів)» та досвіду роботи навчального закладу за напрямками:

  • перукарське мистецтво та декоративна косметика;
  • мистецтво фотографії;
  • сучасна та європейська флористика;
  • основи веб – дизайну;
  • моделювання та дизайн одягу – презентація нових колекцій одягу «Українська весна», «Душа» (театралізований показ мод, підготовлений та виконаний власноруч учнями ліцею – дизайн, пошиття та демонстрації).

     До навчального закладу будуть запрошені випускники ліцею, соціальні партнери, потенційні роботодавці та благодійники, які приймуть участь у наповненні інтернет-журналу ліцею для подальшого розміщення у засобах масової інформації.

За період роботи Одеський професійний ліцей технологій та дизайну Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» здобув імідж високопрофесійного, інноваційного навчального закладу, в якому працюють творчі фахівці та навчаються талановиті учні, призери олімпіад, лауреати Всеукраїнських конкурсів професійної майстерності, відзначених подяками та стипендіями Президента України. 

 

Акредитація преси для участі у заході 12.00, фойє ліцею.

Юридична адреса навчального закладу: 65088, м. Одеса, вул. О. Невського, 39.

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.             Тел. /факс:  (0482) 359-700, 366-996

 

До уваги ЗМІ:

 Розклад заходу

 

  1. 12.00 – 00

Реєстрація учасників, екскурсія по ліцею, збір матеріалів для наповнення інтернет-журналу, презентація досвіду роботи навчального закладу

Фойє ліцею, кабінети 101, 108, 109, 110, їдальня, бібліотека

13.00 – 14.30

Урочистий захід, присвячений 60-річчю з дня заснування ліцею

Актова зала

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/