Виставка дипломних робіт студентів ХГФ

 

11 вересня 2015 року у Виставковій залі Одеської обласної організації Національної спілки художників України відбудеться урочисте відкриття виставки дипломних робіт студентів художньо-графічного факультету Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського.

  

Цього року Одеський «худ граф» відзначає свій ювілей. Найстаріший в Україні виший художньо-педагогічний заклад вже на протязі 50 років навчає і виховує вчителів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Викладачами факультету були видатні постаті мистецтва Одеси другої половини ХХ століття – В.А. Гегамян, В.Г. Єфіменко, А.І. Лоза, О.В. Слешинський, В.В. Філіпенко, І.Д. Логвін та інші. Сьогодні на факультеті працюють майстри станкового та монументального живопису – С.В. Лозовський, П.І. Нагуляк, Н.А. Лоза, Н.Г. Пахомова-Власова, В.П. Кабаченко, скульптор О.І. Пісьміченко та інші професіонали. Історію і теорію мистецтва викладає єдиний на Півдні України доктор мистецтвознавства з образотворчого мистецтва, професор О.А. Тарасенко. Велика увага на факультеті приділяється розвитку декоративно-прикладного мистецтва: працюють майстерні гобелену З.Д. Борисюк, розпису тканини Л.Р. Богайчук, художньої обробки паперу Т.П. Ковальчук.

 

Програма навчання базується на академічній традиції, в основі якої полягає гуманістична спадщина античної класики і Ренесансу, де образ людини є головною ідеєю і мірою речей.

  

В експозиції представлені твори, що демонструють розмаїття методів і прийомів образотворчого і декоративного мистецтва, секрети яких передаються від учителя до учня.

  

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/