Театралізоване дійство «Зимові свята в Україні»

 ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОГАЛЕРЕЮ ДО ПОДІЇ

23 грудня на факультеті музичної та хореографічної освіти пройшло справжнє театралізоване дійство під назвою «Зимові свята в Україні». Обрядові зимові свята збереглися у скарбниці української народної творчості з давніх часів і вважаються найкращою, найважливішою подією року. Серед зимових свят українці вшановують Свято Андрея Первозванного та Святого Миколая, Різдво, Новий рік, Хрещення.

 

Студенти 1 курсу представили глядачам найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день Святого Миколая. Пролунала пісня «Ой хто, хто Миколая любить», щирі побажання бути милосердними й робити добрі справи, а Миколай пригостив  гостей   «миколайчиками» - печивом, яке за традицією готується до цього свята.

 

Студенти 2 курсу презентували традиції та звичаї святкування Різдва. Різдво – це винятково багате, веселе, радісне й велике свято, що виділяється від подібних свят інших народів своєю особливою обрядовістю, багатством фольклору, взагалі оригінальністю етнографії. Так, ватага колядників 2 курсу на чолі з Березою (у виконанні Мунтяна Олексія) завітала у гості до господарів (Кучерука Андрія та Діденко Дарини), з колядками та ще й з обрядом «Кози». Як відомо, новорічна гра «Водіння кози» невід'ємна від обряду колядування. Її ядро становила календарна пісня «Го-го-го, коза» із сюжетно пов’язаним одночасним танцем-пантомімою, який яскраво виконав студент 1 курсу Дмитро Русін, додавши до танцю кози сучасні інтонації, а саме елементи  брейк-данса. Серед ряджених, які брали участь в обряді «Водіння кози» були циган (Брицкало Віталій) і циганка (Челишева Яна), солдат (Зеленковський Олег), лікарь (Візная Поліна).

 

Дует бандуристів у складі Мкртчан Марини та Волкової Надії виконав колядку «Спи, Ісусе, спи», а студенти 3 курсу заспівали «Щедрик». Неймовірні емоції та захоплення у глядачів викликало виконання студентами-хореографами «Циганського танцю».

 

Потужним дзвоном на пролунали колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала», які співали усі присутні в залі. Кульмінацією свята стали виступи хорових колективів під керівництвом ст.. викладача Лесник О. С., викладачів Радюшиної С.О., Вілабоцмана О.П. професора Косинського Ж.Х., після чого господарі пригостили всіх присутніх пирогами та солодощами.

Святкування відбулося в надзвичайно теплій родинній атмосфері та залишило у всіх присутніх приємні емоції та незабутні враження.

  



 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/