ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЮЛЕТЕНЬ ГРАНТОВИХ ПРОГРАМ ТА ПРОЄКТІВ (липень 2020 року) №2

Програма стажування імені Г. Гамфрі для фахівців на середньому етапі розвитку кар’єри (США)

Програма ім. Гамфрі пропонує стажування у США, без отримання ступеню, яке включає академічну програму та професійне стажування фахівців, які знаходяться на середньому етапі професійної кар’єри, у певних галузях для громадян України та інших країн світу. Дедлайн - 19 липня 2020 року.

УВАГА! Анкети заповнюються та приймаються тільки в електронній формі – https://apply.iie.org/huberthhumphrey.

Опис програми: Програма ім. Гамфрі пропонує стажування у США, без отримання ступеню, яке включає академічну програму та професійне стажування фахівців, які знаходяться на середньому етапі професійної кар’єри, у певних галузях для громадян України та інших країн світу. Програма пропонує можливості для професійного розвитку завдяки вивченню вибраних навчальних дисциплін в університеті під час академічної програми (тривалість – 9 місяців), участі у конференціях, спілкуванню у професійних мережах, та набуттю практичного досвіду під час обов’язкового стажування (тривалість – 3 місяці).

Приймаючі університети: Щороку вісімнадцять відомих університетів США приймають до себе стипендіатів програми ім. Гамфрі. Відбір університетів здійснюється на підставі сукупності їхніх досягнень у конкретних галузях, ресурсів та підтримки, які вони можуть надати стипендіатам програми ім. Гамфрі.

Фінансування: Основне фінансування програми ім. Гамфрі здійснюється конгресом США через Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США. Інститут міжнародної освіти (IIE) допомагає Державному департаменту США в адмініструванні програми ім. Гамфрі.

Галузі на 2021 – 2022 академічний рік для громадян України:

  • Масові комунікації та журналістика

  • Економічний розвиток

  • Фінансова та банківська справа

  • Управління освітою, планування та політика

  • Управління природними ресурсами/ політика щодо довкілля/ зміна клімату

  • Політика та управління у галузі охорони здоров’я

  • Аналіз державної політики та державне управління

  • Політика та управління наукою та технологіями

  • Міське та регіональне планування

Детальний опис галузей знаходиться тут.

Вимоги до учасників конкурсу: усі кандидати повинні мати щонайменш закінчену вищу освіту (ідеально – у тій галузі, на яку вони подають заявку), щонайменш п’ять повних років досвіду роботи (бажано у тій галузі, на яку вони подають заявку), обмежений або жодного досвіду навчання у США. Учасники конкурсу повинні продемонструвати лідерські якості, відданість громадській діяльності та гарне володіння англійською мовою. Очікується, що учасники програми матимуть навички адміністраторів та менеджерів.

Як взяти участь у конкурсі: Загальні інструкції щодо процесу подання заявок були детально роз’яснені координатором програми ім. Г. Гамфрі у травні 2019 року, а записаний вебінар доступний тут. Є кілька змінених деталей для нового туру конкурсу, але загалом адміністрування програми залишається таким самим.

Процес відбору: детальна інформація доступна тут.

Контактна інформація: координатор програми: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Джерело


Програма стажувань із просування інновацій та підприємництва в США

Програма стажувань задля просування інновацій та підприємництва UBL PIE: Ukrainian Business Leaders Promoting Innovation & Entrepreneurship є новою програмою обміну, що спонсорується Урядом США. Це можливість для молодих українських підприємців та інноваторів відвідати США та отримати безпосередній американський досвід. Програма передбачає місячне стажування організоване з урахуванням індивідуальних професійних інтересів та сфер діяльності учасників. Дедлайн - 1 вересня 2020 року.

UBL PIE: Ukrainian Business Leaders Promoting Innovation & Entrepreneurship is a brand new US Government sponsored exchange program for young Ukrainian businesspersons, innovators, and entrepreneurs. This is an opportunity to visit the US and learn American experience first-hand by participating in a month-long fellowship individually tailored to match participant’s professional interests and area of expertise.

 

Applicants Must:

  • Be a citizen and current resident of Ukraine;

  • Be born on/after September 1, 1979 and no later than July 8, 1999;

  • Be proficient in English;

  • Have relevant experience in and commitment to a career in business, social entrepreneurship, innovation, social media, regional economic development, and/or technology.

Apply now at https://ais.americancouncils.org/ukrainianbl

Deadline is September 1, 2020.

For inquiries contact Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Source


 

Набір в Школу Демократії 2020 відкрито

Східноєвропейський центр багатопартійної демократії (СЦБД) http://eecmd.org/ оголошує набір учасників в Школи Демократії у Дніпрі, Києві, Львові, Одесі та Полтаві на новий навчальний курс.

Школа демократії є інтенсивною освітньою програмою, спрямованою на ознайомлення слухачів з основами демократичного врядування, демократичної політики та політичних інструментів.

Програма Школи призначена для:

- членів політичних партій,

- представників місцевого самоврядування,

- державних службовців, громадських організацій,

- засобів масової інформації,

- науковців, студентів

- інших зацікавлених активних громадян.

Навчання передбачає проведення 2-годинних онлайн занять двічі на тиждень у будні та триватиме у період вересень-грудень 2020 року.

Викладачами/тренерами у Школі Демократії є відомі українські політологи, представники академічних установ, фахівці з неурядових організацій, колишні політики та відомі громадські діячі. У процесі навчання велику увагу зосереджено на практичних заняттях.

За успішне закінчення навчання у Школі та після презентації фінального проекту видається сертифікат. Крім того, СЦБД підтримує випускників Школи Демократії шляхом залучення до мережі випускників та участі у міжнародних обмінах.

Протягом навчання у Школі демократії викладаються такі курси:

- Політична культура.
- Міжнародний контекст (Україна та міжнародні організації).
- Сучасні виклики демократії та роль громадянського суспільства.
- Права людини. Верховенство права.
- Конституція і поділ влади.
- Роль судової системи.
- Вибори та виборчі системи.
- Політичні партії та фінанси.
- Місцеве самоврядування і децентралізація.
- Антикорупційна політика.
- Парламентська практика.
- Електронна демократія та залучення до політики.
- Питання гендерної рівності в політиці.
- Канали впливу: політичні партії, соціальні мережі тощо.
- Форми мирного політичного впливу, соціальна мобілізація.
- Протидія пропаганді
- Ораторське мистецтво (риторика)
- Політичний фандрайзинг, управління проектами.
- Діалог між громадянським суспільством, політичними партіями та урядом.
- Виборча кампанія.

Процес відбору відбувається через подання заявки та проходження співбесіди.


Участь у навчанні- безкоштовна. Кількість учасників обмежена, за результатом співбесіди.


Для участі у відборі просимо заповнити форму до 15 липня 2020 року

Школа Демократії в Дніпрі (та області)  https://forms.gle/qsooyUgFFuzXZvtV7
Школа Демократії в Києві  (та області) https://forms.gle/wwiLnAMJx2o3TWqN8
Школа Демократії у Львові  (та області) https://forms.gle/FEdPs96bBWST8YNJ6
Школа Демократії в Одесі  (та області) https://forms.gle/3rDsnJLx3gjNKz7W7
Школа Демократії в Полтаві (та області) https://forms.gle/BCpoibvfdcdSYkGfA

Контактна інформація: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Запрошуємо на навчання, адже ДЕМОКРАТІЇ ПОТРІБНІ ДЕМОКРАТИ


 

Open Call для кураторів: Програма резиденцій галереї Артсвіт

II Програма резиденцій галереї Артсвіт - це цикл освітньо-практичних заходів для кураторів та митців. Проєкт реалізується за підтримки УКФ.

Формат передбачає групові резиденції із наставництвом кураторів з різних медіа: кураторство і візуальне мистецтво та паралельна публічна програма, яка складається з artist talks, лекції, кураторських екскурсій та двох виставок. 

Open Call Кураторської резиденції 02.07 - 12.07

Відбір заявок 13.07 - 14.07

Зв’язок з учасниками/-цями з 14.07

Ми чекаємо на вмотивованих кураторів, художників, які мріють стати кураторами, співробітників музеїв та галерей. Бажано мати попередній досвід роботи у мистецькій сфері.

Ми покриваємо витрати на харчування, матеріали, проїзд та проживання для учасників і учасниць з інших міст.

Щоб взяти участь у конкурсі заповніть анкету за посиланням: https://bit.ly/3dWkDqO 

На останньому етапі анкети, будь ласка, додайте ваші CV та мотиваційний лист обсягом до 2500 знаків. Файли повинні бути у форматі PDF і бути не більшими за 10 мб кожний.

Кураторська резиденція відбуватиметься у два етапи. Перший етап складатиметься із теоретичних і практичних занять, структурованих у чотири модулі. Вони проходитимуть онлайн у понеділок та четвер  впродовж двох тижнів: 16, 20, 23, 27 липня. 

Кожен модуль передбачає обговорення теоретичних текстів про кураторство та історію виставок, а також практичні завдання. Впродовж першого етапу резиденції учасники працюватимуть над розробкою спільної виставки. 

Другий етап резиденції відбуватиметься у Дніпрі. Він передбачає підготовку та реалізацію виставки, участь у публічних заходах, а також написання есе про свій досвід резиденції.

Кураторська резиденція має на меті запропонувати її учасницям та учасникам вже на початку вересня 2020 року створити власну виставку у галереї Артсвіт під менторством Тетяни Кочубінської. 

 

Тетяна Кочубінська - закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури зі ступенем магістра з історії мистецтва (відділення арт-менеджмент). Почала свою професійну кар’єру в Київському музеї російського мистецтва (нині — Національний музей «Київська картинна галерея»), де працювала дослідницею й кураторкою з 2006 по 2011 рік. 2012–2014 рр. брала участь у навчальній програмі «Кураторська платформа», організованої PinchukArtCentre (Київ), в якому працювала з 2014 по 2019 рр. З 2019 року — незалежна кураторка; співпрацює з онлайн-виданням про мистецтво Your Art.

У 2016–2019 роках Тетяна Кочубінська була кураторкою Дослідницької платформи PinchukArtCentre, спрямованої на створення цифрового архіву сучасного українського мистецтва. У своїй кураторській практиці Тетяна Кочубінська цікавиться питаннями відповідальності, пам’яті й травм, пов’язуючи радянське минуле з сучасним суспільством.  

Була кураторкою премії PinchukArtCentre у 2015 та 2018 роках, а також співкураторкою Future Generation Art Prize у 2019 році та FGAP@Venice в рамках паралельної програми 58-ї Венеційської бієнале.

Контакти

  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Навчання в рамках проєкту «Добрі практики юристів для правосуддя в інтересах дитини в Україні»

Проєкт спрямовано на посилення потенціалу суддів, адвокатів, прокурорів та юристів громадських організацій і соціальних служб у професійній діяльності в сфері прав дитини та на розробку інноваційних практик застосування міжнародних стандартів прав людини при здійсненні правосуддя в інтересах дитини.

Усі зацікавлені взяти участь у проєкті зможуть з 15 липня по 20 серпня 2020 року пройти дистанцій курс «Міжнародні стандарти в сфері захисту прав дитини» на платформі дистанційного навчання Міжнародної мережі домів прав людини. Курс передбачає 120 годин навчальних занять, із них 10 годин – контактних занять та 110 годин – самостійної роботи.

Якщо Ви бажаєте взяти участь у проєкті, просимо до 12 липня 2020 року заповнити форму заявки

У наступних заходах проєкту, за результатами конкурсу, зможуть взяти участь 15 мотивованих випускників курсу. Основними критеріями конкурсу будуть:

  • результати тестування по проходженні дистанційного курсу Міжнародні стандарти в сфері захисту прав дитини»;

  • наявність обґрунтованих інноваційних правових ініціатив для імплементації у практику здійснення правосуддя в інтересах дитини в Україні; 

  • представленість у групі для участі у подальших заходах проєкту різних професійних позицій (судді, адвокати, прокурори, юристи соціальних служб та громадських організацій);

  • орієнтовно рівна кількість жінок та чоловіків у групі проєкту.

Творча група із 15 фахівців візьме участь у наступних заходах[1]:

Серпень – грудень 2020 року

Два семінари (по 2 та по 3 дні) на базі Освітнього дому прав людини (Чернігів) та Бахмацького районного суду (Чернігівська область). Участь у семінарах передбачатиме застосування теоретичних знань, отриманих під час дистанційного навчання, на практиці. Разом з польськими та українськими тренерами група працюватиме над варіантами застосування стандартів прав людини  в конкретних практичних ситуаціях, зокрема, з використанням прецедентної практики Європейського суду з прав людини. Ці заходи також гратимуть роль творчих майданчиків для розробки, опису та обґрунтування інноваційних практик застосування міжнародних стандартів прав людини при здійсненні правосуддя в інтересах дитини. 

Листопад 2020 року

Навчальний візит (5 днів) до Польщі під час якого учасники(-ці) зможуть ознайомитись з польською моделлю системи правосуддя щодо дітей, які мають конфлікт з законом, відвідуючи сімейні суди та інші національні органи, що працюють в інтересах дитини. Зустрічі з польськими адвокатами і суддями дозволять обмінятися досвідом з практичною метою застосування працюючих практик правосуддя в інтересах дитини.       

Грудень 2020 року

Підсумковий захід проєкту, що дозволить представити його результати для юристів –  практиків, науковців, державних органів, соціальних служб та громадських організацій, які працюють в інтересах дітей в Україні.

В межах проєкту також відбудуться публічні просвітницькі заходи у формі відкритих вебінарів. А опис розроблених учасниками(-цями) найкращих практик будуть видані в електронній та друкованій версіях.

Проєкт є продовженням довгострокової ініціативи громадської організації MART по роботі в інтересах дітей у конфлікті з законом, і здійснюється у співпраці з Гельсінським Фондом з прав людини (Варшава) та Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки програми RITA (Польща) та Фонду Домів Прав Людини (Осло).

Чекаємо на заповнені форму заявки до 12 липня 2020 року.

 

[1] Очні заходи в межах проєкту відбуватимуться з дотриманням усіх норм карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 і що існуватимуть на час проведення цих заходів.

 


Контакти

  • Якщо у Вас є запитання

  • звертаєтеся будь ласка за контактами: Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Телефон: 050-383-33-42 Керівник проекту: Руслана Бурова Будемо раді співпраці!

 

 

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/