ОРГАНІЗАЦІЙНО-ВИХОВНА РОБОТА ТА СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ УШИНСЬКОГО ЗА 2018/2019 н.р.

Організаційно-виховна робота протягом 2018/2019 навчального року була невід'ємною складовою освітнього процесу, яка забезпечувала системний, колективний й особистісний підходи з урахуванням специфіки підготовки фахівців; залучення до виховання всього науково-педагогічного складу та персоналу служб та відділів, а також самоорганізацію студентської молоді.

Заходи, що проводилися за участі студентського активу, охоплювали освітню, науково-дослідну, спортивно-оздоровчу, культурно-побутову роботу, відпочинок та дозвілля. 

Протягом звітного періоду представники студентського самоврядування брали участь в організації освітнього процесу; роботі з особами, які мають академзаборгованість, порушниками дисципліни; захисті інтересів студентів; покращанні умов проживання в гуртожитках. Серед культурно-дозвіллєвих заходів, що проводилися студрадою разом з профспілкою та студклубом, були свято «Хеллоуїн», «Новорічна вечірка в Атлантік клубі», «Міжнародний день студента», конкурси «Кращі студенти факультетів», «Міс Університету Ушинського» (титул отримала студентка філологічного факультету Владислава Комар), інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» та ін.

За ініціативи студради та допомоги кафедри фізичного виховання на базі навчально-тренувального центру «Буревісник» відбулися спортивні змагання, де вперше розігрувався «Кубок ректора». Нагороду отримали студенти інституту фізичної культури, спорту та реабілітації.

Крім того, студрадою також було організовано: лекцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом; тренінг для голів студентських рад з командоутворення; благодійні ярмарки до Дня закоханих, до свята Масляної та ін.

В університеті активно працював студентський клуб, яким було організовано 20 заходів, зокрема, разом з факультетом музичної та хореографічної освіти, проведено церемонію «Посвята в студенти першокурсників», концерти до Дня працівника освіти України, Міжнародного дня Інститутів Конфуція, «Дня відчинених дверей університету», міжфакультетський конкурс творчості до Міжнародного дня студентів «Студентська осінь», Новорічний марафон шоу-програм факультетів; підготовлено концерти до Міжнародного жіночого дня, до Дня визволення Одеси, літературно-музичну композицію до Дня пам`яті та примирення і 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні; узято участь у фестивалях «Арт-Софі», «Білий парус», «Студентська весна», «Українсько-китайська весна», українсько-корейської дружби тощо. Наприкінці навчального року відбулися церемонії випуску на художньо-графічному, філологічному, фізико-математичному, соціально-гуманітарному факультетах, а також в Одеському професійному ліцеї сфери послуг університету. 

За підсумками обласного фестивалю-конкурсу самодіяльної художньої творчості серед ЗВО Одещини студенти університету посіли 1 місце. За результатами конкурсу «Студентська весна-2019» серед закладів вищої освіти м. Одеси університет отримав гран-прі. 

За ініціативи ректорату, співробітниками студклубу було оформлено дві стендові експозиції в головному корпусі “Нагороди та відзнаки університету”.

Під егідою спортивного клубу в університеті проводилися свята спорту, різноманітні спортивні змагання. Приміром, у спартакіаді серед команд факультетів з 8 видів спорту взяли участь понад 300 студентів. Перше місце за результатами змагань посів фізико-математичний факультет. У обласних студентських спортивних іграх, що проводилася з 21 виду спорту, студенти університету вибороли 1 місце. 

Загалом в університеті функціонували 10 спортивних секцій, заняття в яких протягом навчального року відвідували понад 260 студентів.

За участі інституту фізичної культури спорту та реабілітації було проведено круглий стіл з питань підготовки спортсменів-олімпійців Одеської області до Ігор ХХХІІ Олімпіади, у якому взяли участь представники Одеської облдержадміністрації, Відділення НОК України в Одеській області, Одеської міської ради, керівництва спортивних організацій та шкіл. Університет було нагороджено Одеською обласною державною адміністрацією подякою «За багаторічне сприяння в підготовці спортсменів високого класу».

У звітний період університет долучався до проведення різних національно-патріотичних, освітньо-культурних, громадських заходів, зокрема:

- Олімпійського дня «OlympicDay», що був приурочений 125-річчю створення Міжнародного олімпійського комітету; 

- флешмобу зі створення прапору ЄС, що був приурочений до Дня Європи; 

- виставки робіт з образотворчого мистецтва «Кольори дитинства» і концерту «Щасливі діти – квітуча планета» до Міжнародного дня захисту дітей; 

- «днів відчинених дверей» департаментів Одеської міської ради в межах відзначення Дня місцевого самоврядування; 

- інноваційного проекту для майбутніх юристів з формування навичок організації профілактичної роботи щодо попередження правопорушень, за підтримки Патрульної поліції НПУ в Одеській області та Центру ювенальної пробації м. Одеси;

  • заходу «Герої не вмирають» до 5-ої річниці Дня Героїв Небесної Сотні;
  • благодійної акції «Lots of socks» у межах відзначення  Міжнародного дня людей із синдромом Дауна;
  • літературно-мистецького конкурсу до 205-ої річниці від дня народження Т. Г. Шевченка;
  • Кулішівських читань до 200-річчя з дня народження  Пантелеймона Куліша;
  • Дня довкілля;
  • виховного тренінгу «Протидія булінгу»;
  • презентації творів українського композитора М. Скорика в Одеській філармонії та Одеському літературному музеї;
  • проєктів «Джаз, кіно і музика», «Живопис і музика», «Ніч в Філармонії», «Звучить саксофон», «Чаплін, кіно і музика», «Калейдоскоп ударних інструментів», «Шлях до духовності» та інших.

© 2017 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/