Поради молодим науковцям

p

  • Плануйте або навчіться планувати. У Вас буде так багато різнопланової роботи (вибір та узгодження теми дослідження, складання іспитів, участь у конференціях та ін.). Усе це дуже складно тримати в голові, і тому можна забути про щось важливе. Щоб запобігти цьому, робіть запис завдань на наступний день, тиждень і місяць. При цьому відзначайте з них дві-три пріоритетні, які потрібно обов'язково виконати. І ще один нюанс: плани будуть змінюватися, тому, щоб вчасно адаптуватись до цього, будьте готові до такого розвитку подій.
    Планування допоможе Вам подолати звичку відкладати на потім, а це одна з найбільш частотних причин, чому аспіранти так і не закінчують свої дисертаційні дослідження.

  • Намагайтеся дізнатися якомога більше про свого наукового керівника. Ознайомтеся з його статтями та монографіями, дізнайтеся, в якому напрямку він проводить дослідження зараз, в який час його не варто турбувати (вранці або після обіду). Розпитайте, яку літературу варто прочитати Вам в першу чергу, щоб говорити з науковим керівником «на одній мові». Не бійтеся запитувати.
  • Спілкуйтеся. Спілкуйтеся зі студентами, аспірантами свого та інших років навчання, співробітниками університету (їх досвід проведення наукових досліджень вам теж знадобиться), бібліотекарями (ну, тут все і так ясно) і вченими секретарями (це джерело знань про організаційний процес), налагоджуйте контакти в соцмережах – в подальшому це стане в нагоді! І пам'ятайте: в неформальному спілкуванні можна отримати більшу частину інформації.
  • Продовжуйте займатися самоосвітою. Ви зможете знайти сучасні курси в Інтернеті і здобути навички з підготовки статей і тез, презентацій та виступів, створення власного наукового бренду, придбання комп'ютерних навичок і т.п.
  • Навіть якщо Ви бажаєте працювати наодинці, не відмовляйтеся від колективної роботи - це прекрасний досвід і навички, які Ви зможете використовувати в подальшому.
  • Аналізуйте свої результати за минулий рік, місяць. Будьте чесним із самим собою! Подумайте, які результати ви отримали насправді.
  • Нехай вони будуть як позитивні, так і негативні. І не турбуйтеся, якщо в минулому щось було не так, або Ви чогось не встигли. Пам'ятайте - на помилках вчаться!
  • Порівнюйте, яким Ви були тиждень тому і чого досягли зараз. Кожен день - це новий крок до Вашої мети, нові знання й уміння. Нехай кроки порівняно невеликі, але ви ростете над собою колишнім!
  • Обов'язково відзначайте свої досягнення. Це допоможе Вам зміцнити впевненість у собі. Не соромтеся, коли мова заходить про Ваші досягнення і заслуги. Визнайте і демонструйте свою експертність.
  • Ви головна людина в своєму житті. Навіть якщо вся вона присвячена допомозі іншим, чим краще Ви себе відчуваєте, тим успішнішим стаєте. Найкраще зайнятися спортом - крім очевидної користі для тіла, регулярні заняття знімають стрес і покращують настрій. А нові досягнення - прекрасний привід пишатися собою ще раз.
  • Не нехтуйте звичайними життєвими радощами. Спілкуйтеся з друзями, відвідуйте батьків, дивіться гарне кіно, читайте книги, присвячуйте час своєму хобі, подорожуйте. Це буде підживлювати Ваш творчий потенціал і не призведе до втоми і емоційного вигорання.

Психологічна служба

 

© 2017 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/