Студенти ФМФ побували на екскурсії в Одеській астрономічній обсерваторії

2 лютого студенти фізико-математичного факультету разом з доцентами кафедри вищої математики і статистики Яковлевою Ольгою Миколаївною, Волковою Марією Георгієвною та магістром Каплун Вікторією Михайлівною побували на екскурсії в Одеській астрономічній обсерваторії. Обсерваторію було відкрито у 1871 році, спочатку вона використовувалась як база для  навчального процесу кафедри астрономії Новоросійського університету (нині Одеський національний університет імені І. І. Мечникова) і виконувала для міста  перевірку навігаційних приладів кораблів, пильнувала за правильною ходом міського годинника і визначала час запалювання і гасіння міського освітлення.  В теперішній час Одеська астрономічна обсерваторія займається дослідженням хімічної та динамічної еволюції зірок і Галактики.  

Група відвідала Планетарій-лекторій, де прослухала лекцію про Всесвіт та Сонячну систему, подивилася на зоряну картину неба в динаміці, побачила знімки, що були зроблені космічними апаратами при їх польоті в Сонячній системі. Научний співробітник обсерваторії Шахруханов Осман Шахрухановіч пояснив, чому після виникнення теорії Ейнштейна і відмови від другого закону Ньютона, коли залишився тільки закон Всесвітнього тяжіння, виникло  багато гіпотез взаємодії у Всесвіті.   

Наступною зупинкою екскурсії  стала вежа для спостережень, в якій до сих пір працює старовинний телескоп 1886 року. Варто тільки відкрити купол, і перед вами  зірки, як на долоні! Студенти мали можливість подивіться у телескоп та узнати, що значить на практиці вираз «Їде криша». Екскурсія була цікавою і викликала лише позитивні емоції у студентів та викладачів.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/