Літературно-музична композиція «Мови нашої слова-наша музика жива»

24 лютого в бібліотеці-філії №2 ім. К. Г. Паустовського для студентів Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського відбулась літературно-музична композиція «Мови нашої слова -наша музика жива». Захід був присвячений Міжнародному дню рідної мови та Міжнародному дню материнської мови-International Mother Language Day.

Завідуюча бібліотекою №2 Каріна Вікторівна Апарінова привітала гостей заходу з Міжнародним днем рідної мови, та розповіла майбутнім  вихователям про трагічні події у Бангладеш, коли  влада заборонила використовувати в країні рідну мову-бенгальську. Протест відбувся саме 21 лютого 1952 року, тоді було багато полеглих за рідну мову. Саме за пропозицією цієї країни, ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. Українці почали відзначати цей день з 2000 року.

Для студентів факультету дошкільної педагогіки та психології пролунали вірші відомих українських авторів про мову: Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Володимира Сосюри і Ліни Костенко.
Лауреат міжнародних конкурсів, солістка-вокалістка, артистка Одеської Обласної філармонії Анна Слободянік декламувала вірші українських авторів і співала акапельно українськи народні пісні. Анна Слободянік і гурт «Срібляста хвиля» представили музичний концерт до Міжнародного дня рідної мови.

Бібліотекар Олександр Апарінов підготував і представив кінострічку «Що ми знаємо про нашу мову?». Каріна Апарінова представила мовознавчу виставку «Звучи, рідна мова» і провела огляд літератури.
Завершили захід словами Тараса Шевченка: «Мова рідна, слово рідне, хто вас забуває, той у грудях не серденько,—тільки камінь має», «Ну що б, здавалося, слова…слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива,
Як їх почує!»

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/