«Україна – Китай»: перспективні інвестиції на сучасному етапі розвитку

12 вересня 2017 року в конференц-залі Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського» відбувся форум з питань інвестицій, за участі китайської делегації району Баоань, у межах міжнародного проекту «Один пояс – один шлях», ініційованого Урядом КНР.

З китайського боку у заході взяли участь: пан Чжан Чжибіао, голова делегації, директор постійного комітету Народного конгресу району Баоань; пан Чжан Юй, очільник бюро Баоаньського управління зв'язків з громадськістю; пан Лу Цзісянь, заступник директора Агенції з інвестицій району Баоань; пан Хуан Тяїге, директор Спілки народних лікарень району Баоань; пан Лі Сяосі, експерт з інвестицій Агенції з інвестицій району Баоань.

Українську сторону на міжнародному заході представили: академік Олексій Якович Чебикін, ректор Університету Ушинського, який виступив модератором форуму, Боєва Світлана Юріївна, директор департаменту міжнародних зв'язків Одеської міської ради; Приходько Інна Олексіївна, заступник директора депратаменту охорони здоров`я Одеської міської ради,  фахівці відділу міжнародних відносин, евроінтергації та логістики ДП «Адміністрації морських портів України»; представники департаменту економічного розвитку Одеської міської ради, а також одеських вишів.

Серед перспективних векторів міжнародної кооперації між Україною і Китаєм учасниками форуму були визначені такі:

  1. Інвестиційні можливості (економічні, структурні, траснпортні, будівельні, медичні, освітньо-наукові та ін.) розвитку району Баоань КНР;
  2. Інноваційні технології у виробництві суднобудівних бетонів (професор Заволока М. В., кафедра виробництва будівельних виробів і конструкцій Одеської державної академії будівництва і архітектури);
  3. Інноваційні перспективи виробництва датчиків сейсмічного сигналу і звуку (професор О. Р. Гохман, доц. Жуковський В. К., кафедра фізики Університету Ушинського);
  4. Інноваційні технології в агрохімії, інженерному програмному забезпеченні і сенсориці (професор Голованов В. В., кафедра фізики Університету Ушинського);
  5. Досягнення в галузі радіаційної безпеки та створення нових нанопристроїв (професор Ків А. Ю., кафедра інноваційних технологій і методики навчання природничих дисциплін Університету Ушинського):
  6. Логістика в контексті програми «Одни пояс — одни шлях»: морські перевозки (професор Постан М. Я., кафедра менеджмента і маркетинга на морському траспорті Одеського національного морського універистету) та ін.

За результатами заходу був ухвалений Меморандум щодо взаєморозуміння між Освітньо-культурним центром «Інститут Конфуція» Університету Ушинського та Агенцією з інвестицій району Баоань КНР, метою якого є встановлення та розвиток довгострокової взаємовигідної міжнародної співпраці щодо обміну інформацією у сфері інвестицій та реалізація потенційних інвестиційних проектів між установами та спеціалістами сторін з метою сприяння економічному розвитку обох країн.   

Отже, форум безумовно сприяв налагодженню зв’язків між представниками українських і китайських ділових кіл, органів місцевого самоврядування, наукових і освітніх центрів, залученню інвестицій у економіку, а також зміцненню дружніх стосунків і співпраці між КНР та Україною.

Директор «Інституту Конфуція» від українського боку О. В. Попова

 

Директор «Інституту Конфуція» від китайського боку Дін Сінь

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/