Рішення вченої ради ПНПУ імені К. Д. Ушинського Протокол № 6 від 31 січня 2019 року

  1. З питання «Звіт з науково-дослідної роботи університету за 2018 рік згідно з тематичними планами за рахунок коштів державного бюджету та за кошти основної діяльності. Затвердження тематичних планів науково-дослідної діяльності на 2019 рік».
        Заслухавши й обговоривши 

звіт Т. І. Койчевої та співдоповідь О. П. Саннікової, учена рада
УХВАЛИЛА:
1. Затвердити:
1.1. Звіт з науково-дослідної роботи університету за 2018 рік згідно з тематичними планами за рахунок коштів державного бюджету та за кошти основної діяльності.
1.2. Тематичні плани науково-дослідної діяльності на 2019 рік.
2. Обговорити питання, пов’язані із цим рішенням; звернути особливу увагу на покращання науково-дослідної роботи студентів та ефективність їх участі в олімпіадах і конкурсах наукових робіт.
3. Подати до УкрІНТЕІ облікові картки та проміжні звіти науково-дослідних робіт, що виконуються за рахунок державного бюджету.
4. Подати до департаменту науково-технічного розвитку МОН України узагальнену інформацію щодо підсумків наукової діяльності, а також статистичну та іншу інформації.
5. Направити до МОН України пропозиції до плану державного замовлення щодо підготовки кадрів вищої кваліфікації з урахуванням ефективності діяльності окремих спеціальностей.
6. Здійснити моніторинг діяльності кафедр і наукових семінарів щодо якості попередньої експертизи дисертацій.
    Відповідальні – І. А. Хижняк.
7. Завершити роботу щодо включення журналів «Наука і освіта» та «Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського. Педагогічні науки» до наукометричної бази SСОPUS.
8. Інформацію про хід виконання рішення вченої ради заслухати на червневому засіданні вченої ради університету 2019 р.
9. Довести до відома викладачів інформацію про врахування публікацій у наукометричних базах «Scopus» та Web of Science під час проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників.
10. Контроль за виконанням рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.

    2. З питання «Звіт про роботу спеціалізованих учених рад університету із захисту дисертацій за 2018 рік».
    Заслухавши й обговоривши звіти акад. А. М. Богуш, доц. І. В. Балашенко, проф. А. Ю. Ківа, проф. Т. М. Корольової, доц. А. В. Кордонової, проф. С. М. Наумкіної, проф. Л. К. Велитченка, учена рада
УХВАЛИЛА:
1. Затвердити звіти голів спеціалізованих учених рад.
2. Для поліпшення роботи спеціалізованих учених рад потрібно налагодити друк авторефератів за кошти здобувачів в інформаційно-видавничому центрі Університету Ушинського.
3. Активізувати роботу спеціалізованих учених рад зі спеціальностей «Теорія та методика навчання (германські мови)», «Теорія та методика навчання (східні мови)», «Фізика твердого тіла», «Соціальна філософія та філософія історії».
4. Збільшити кількість захистів співробітників університету.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Т. І. Койчеву.

    3. З питання «Про профілактичні дії щодо запобігання проявів академічної недоброчесності та упередження корупційних ризиків в університеті».
    Заслухавши та обговоривши інформацію помічника ректора Г. В. Музиченко, учена рада
УХВАЛИЛА:
1. Затвердити річний звіт уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в університеті про стан профілактичних дій щодо запобігання проявів академічної недоброчесності та упередження корупційних ризиків за 2018 рік та оцінити його позитивно.
2. Довести до відома всіх учасників освітнього процесу інформацію про особисту відповідальність за  дотримання вимог академічної доброчесності та антикорупційного законодавства (під підпис).
3. Укласти угоди про користування антиплагіатним програмним забезпеченням з компаніями ТОВ «Плагіат» (Strikeplagiarism) та ТОВ «Антиплагіат» ( HYPERLINK "https://unicheck.com/" \t "_blank" Unicheck) на 2019 рік.
4. Покласти відповідальність за перевірку всіх друкованих видань, які отримують рекомендацію до друку Вченої ради Університету Ушинського, на наявність у них наукових результатів, які отримані іншими авторами та /або відтворення опублікованих текстів, на рецензентів таких текстів
5. Затвердити Антикорупційну програму університету на 2019 рік.
6. Забезпечити розміщення звіту та Антикорупційної програми університету на 2019 рік на офіційному сайті університету.

Поточні справи
4.1. Про присвоєння вченого звання.
    Заслухавши та обговоривши інформацію декана Н. Д. Хмель і завідувача кафедри О. І. Форостян та провівши таємне голосування, учена рада
УХВАЛИЛА:
1. Рекомендувати кандидатуру Долженкова Олега Олександровича до присвоєння вченого звання професора кафедри освітнього менеджменту та публічного управління.
2. Рекомендувати кандидатуру Соколової Ганни Борисівни до присвоєння вченого звання доцента кафедри дефектології та фізичної реабілітації.

4.2. Конкурс на заміщення посад.
    Заслухавши та обговоривши інформацію декана факультету П. Б. Джуринського та провівши таємне голосування, учена рада
УХВАЛИЛА: Башавець Наталію Андріївну вважати обраною на посаду завідувача кафедри теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін.

4.3. Про рекомендацію на посаду проректора з адміністративно-господарської діяльності та науково-педагогічної роботи Тронька Сергія Петровича.
    Заслухавши й обговоривши інформацію ректора О. Я. Чебикіна, учена рада
УХВАЛИЛА: Рекомендувати на посаду проректора з адміністративно-господарської діяльності та науково-педагогічної роботи Тронька Сергія Петровича.

4.4. Про затвердження Правил прийому до ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» на 2019 рік.
    Заслухавши й обговоривши інформацію відповідального секретаря приймальної комісії В. В. Бобошка, учена рада
УХВАЛИЛА: Затвердити Правила прийому до ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» на 2019 рік.

4.5. Про затвердження нової редакції Статуту Університету Ушинського на виконання законів «Про вищу освіту», «Про освіту» та наказу Міністерства освіти і науки України від 25.10.2018 р. № 1150 «Про затвердження Методичних рекомендацій для оформлення статутів закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України».
    Заслухавши й обговоривши інформацію проректора Т. І. Койчевої, учена рада
УХВАЛИЛА: Затвердити нову редакцію Статуту Університету Ушинського на виконання законів «Про вищу освіту», «Про освіту» та наказу Міністерства освіти і науки України від 25.10.2018 р. № 1150 «Про затвердження Методичних рекомендацій для оформлення статутів закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України».

4.6. Про рекомендацію до друку.
    Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії О. А. Копусь, учена рада
УХВАЛИЛА:
1. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Філософія». (Автор – О. Б. Петінова). Рецензенти: д.філос.н., проф. В. Б. Ханжи, д.філос.н., проф. М. В. Пальчинська.
2. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Соціологія». (Автор – О. Б. Петінова). Рецензенти: д.філос.н., проф. В. Б. Ханжи, д.філос.н., проф. М. В. Пальчинська.
3. Рекомендувати до друку навчальний посібник «Сучасна українська літературна мова (Синтаксис словосполучення і простого ускладненого речення)». (Автор – Т. О. Євтушина). Рецензенти: д.ф.н., проф. Н. В. Кондратенко, к.ф.н., ст.викл. Н. А. Ковальська.
4. Рекомендувати до друку методичні рекомендації «Створення інтернет-сайту для закладів середньої освіти». (Автор – Л. В. Боднар). Рецензенти: д.пед.н., проф. Л. Е. Гризун, к.т.н., доцент І. І. Дончев.
5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації з ознайомлювальної практики зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» (Автори: О. О. Долженков, Н. С. Зелінська). Рецензенти: д.н.держ.упр., проф. С. Є. Саханенко, к.н.держ.упр. Я. В. Гапанович.

4.7. Про створення відділу з набору та роботи з іноземними громадянами.
    Заслухавши й обговоривши інформацію проректора А. М. Ананьєва, учена рада

УХВАЛИЛА:
1. Створити відділ з набору та роботи з іноземними громадянами з 01.01.2019 р.

  1. Бухгалтерії (Р. Л. Кондратьєвій) в установленому порядку внести зміни до штатного розкладу університету у зв’язку з відкриттям нового підрозділу – відділу з набору та роботи з іноземними громадянами.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з науково-педагогічної роботи комплексу та развитку університета доцента А. М. Ананьєва. 



Голова вченої ради                            О. Я. Чебикін

Учений секретар                            Н. Ф. Босак 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/