Гостьова лекція для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностю 025 Музичне мистецтво

0-02-05-0cc365fddbf346f06ed0f248f1d86b4a79d26bbebba001c934b9a7a_p32135Вимоги сьогодення до здобуття якісної вищої освіти спонукають до використання у навчанні нових підходів. Одним із них є залучення запрошених фахівців до освітнього процесу з метою кращого засвоєння студентами навчального матеріалу та активізації творчого процесу.

01 червня 2023 року на факультеті музичної та хореографічної освіти в межах переддипломної практики відбулася гостьова лекція на тему «Особливості технічного оцифрування магнітних плівок (на матеріалі архіву аудіо-записів Українського Вільного Університету)», яку для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 025 Музичне мистецтво провів доктор мистецтвознавства, професор кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, заслужений артист України Черепанин Мирон Васильович. Лектор ознайомив присутніх з комплексним дослідженням системи стильової, образно-тематичної та інтерпретаційної взаємодії та взаємовпливу складових мистецької сфери функціонування української діаспори упродовж ХХ і до початку ХХІ ст. Було проаналізовано напрями взаємодії різних видів мистецтва, фольклору і літератури, визначено характер напрямів і стилів, притаманний для галузей мистецтва української діаспори упродовж функціонування її історичних етапів; проаналізовано площини мистецької взаємодії національних культур в країнах поселення української діаспори; стильової та тематичної інтеграції видів мистецтва української діаспори. В лекції також взяли участь кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Марина Володимирівна Булда та завідувачка кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор мистецтвознавства, професор Віолетта Григорівна Дудчак. Цікаво поданий в ході лекції матеріал та демонстрація значної кількості музичних архівних записів викликав позитивні враження у здобувачів освіти. Вони ставили запитання, отримували на них відповіді, висловлювали свої думки та робили висновки. Професор В. Г. Дудчак розповіла присутнім про реалізацію науково-творчого проєкту між Прикарпатським національним університетом і Українським Вільним Університетом в Мюнхені, в межах якого відбувається дослідження щодо пошуку і технічного оцифрування магнітних плівок із записами українців, що жили за кордоном, з метою збереження кращих зразків української музичної спадщини для наступних поколінь.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/