Урочисте закриття проєкту «Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу»

120 червня 2023 року в Університеті Ушинського в форматі онлайн відбулася фінальна зустріч, яку організував Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського" на базі Південноукраїнського центру професійного розвитку керівників та фахівців соціономічної сфери у межах проєкту "Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу", що відбувається завдяки спільному проєкту між «АУП» та міжнародною організацією Internews.Вона впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.
Проєкт "Інформаційна безпека: медіаграмотність в умовах воєнного часу" виконувався з травня по червень 2023 року і передбачав розробку двох програм підвищення кваліфікації («Інфомедійна грамотність в умовах воєнного часу: виклики та протистояння», «Протидія дезінформації та маніпуляціям у ЗМІ в умовах воєнного часу») для науково-педагогічних працівників та всіх охочих. Було проведено 23 заходи, основними спікерами заходів були: Марчук Людмила Миколаївна, Черних Володимир Володимирович та викладачі Університету Ушинського, що підвищили свою кваліфікацію за першою програмою у травні. Всього до заходів доєдналося 924 особи в травні та 810 осіб у червні.
Фінальна зустріч відбулася у форматі семінару на тему "Медіаграмотність в умовах воєнного часу: нові виклики та ресурси" для учасників програм підвищення кваліфікації та всіх охочих .
Модератором зустрічі виступив Андрій НАЧЕВ кандидат філософських наук доцент проректор із соціально-гуманітарної
та науково-педагогічної роботи проректор з наукової роботи Університету Ушинського, який презентував результати проєкта.
З вітальним словом до учасників заходу звернулась Ольга КОПУСЬ доктор педагогічних наук професор перший проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи, яка наголосила на важливості заходів, що сприяють розвитку навичок медіаграмотності, особливо в такий не простий для країни та її громадян час. Людмила МАРЧУК доктор філологічних наук професор завідувачка кафедри української мови Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка підсумувала всю інформацію, представлену на попередніх заходах і наголосила на актуальності теми "Медіаграмотність в умовах воєнного часу: нові виклики та ресурси" в умовах сьогодення.
Однією з умов виконання проєкту було створення навчальних відеороликів для засвоєння основних понять інформаційної безпеки, відповідальним за створення відео контенту був Володимир ЧЕРНИХ кандидат педагогічних наук старший викладач кафедри прикладної математики та інформатики. На семінарі було презентовано 7 відео та акцентовано увагу на використані під час освітньої діяльності та дозвілля.


Усього до фінальної зустрічі доєдналося 291 учасників, які наприкінці заходу висловили свою думку, а також поділилися своїми враженнями про проєкт, розповіли про власні історії, наголосили на необхідності та актуальності таких проєктів у сучасних реаліях, подякували організаторам за надану можливість удосконалюватися.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/