На шляху до наукової євроінтеграції

2Підводячи підсумки результатів наукової євроінтеграції кафедри музичного мистецтв і хореографії, згадуємо яскраву подію, яка розкриває цікаві перспективи нашої роботи. Професор кафедри доктор мистецтвознавства С.В.Шип поділився своїми спогадами та світлинами з яскравої події.
9-11 жовтня 2023 року в мюнхенському Людвіг-Максиміліан Університеті проходила 34-та щорічна конференція Європейської Академії (Academia Europaea). Перший день програми було присвячено секційним доповідям і загальним зборам постійних члені АЕ, на яких розглядалися адміністративні питання. Другий день відкрився пленарним засіданням. Низка доповідей торкалися проблем штучного інтелекту, його неймовірного науково-технологічному потенціалу і тривожних викликів, з ним пов’язаних. Хельга Новотни вела мову про ілюзорність контролю соціальних процесів за допомогою цифрових засобів. Мона Сімон розглянула можливості цифрових засобів перевірки фактів і запобігання дезінформації. Симптоматично, що при цьому з порядку денного не зняте старовинне питання щодо принципової можливості створення штучного інтелекту (доповідь Тіма Крейна). Великий інтерес викликали виступи вчених, які здобули у минулому році медалі Еrasmus, Sidney Brenner, премію Adam Kondorosi, як наприклад: доповідь Жан-Пьєра Шанже "Мозок як хімічна машина", інформація Дірка Інзе про генетичне редагування зернових культур, Міхаеля Удварді про питання генетики і геономіки азотних сполучень. Для спеціалістів з гуманітарних наук особливо цікавими був виступ Ганса Йоаса на тему "What Comes After the Secularization Thesis?", де він висловив оригінальні думки щодо религійних і секулярних витоків сучасного морального універсалізму.
На завершення другого дня конференції було проведено урочисту церемонію презентації нових членів Європейської Академії, обраних у 2023 році. Неофітів привітала президент АЕ Marja Makarow (професорка прикладної біохімії та молекулярної біології університету Гельсінкі). Українську науку представляв в 2023 році Сергій Шип, який став вже другим вітчизняним музикознавцем, прийнятим до АЕ. У 2022 році цієї честі удостоїлася професорка Любов Кияновська (Львівська музична академія). На світлинах: велика зала і хол Ludwig-Maximilians-Universität München, урочиста церемонія презентації нових членів АЕ, проф. М. Макароу вітає проф. Шипа з вступом до академії, неочікувана радісна зустріч з колегою-академіком, професором музикології Гейдельбергського університету Христофом Фламмом.
Ми дуже раді за можливість налагодження наукових зв’язків з європейською спільнотою.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

asiaklub https://www.martiplast.com/tips-gacor-maksimal-andalan-slotter-sepuh/ https://www.martiplast.com/teknik-gacor-naga-hitam-mahjong/ https://www.itinova.org/slot-resmi-gacor/ https://www.itinova.org/slot-mahjong-ways-2/ https://oicc.org/rtp-slot-starlight-princess-1000/ https://oicc.org/trik-modal-receh/ https://www.dacacarriers.com/pola-auto-gacor/ https://www.dacacarriers.com/akun-gacor-spesial-sweet-bonanza-xmas/ https://dinoland.b-cdn.net/mahjong-scatter-hitam.html https://dinoland.b-cdn.net/link-gacor-habanero.html https://www.francisaviation.com/slot-pg-soft-murah-maxwin/ https://oicc.org/agen-judi-bola-event-mix-parlay-mudah-menang/ https://oicc.org/game-slot-mahjong-wins/ https://www.francisaviation.com/slot-gacor-online/ https://www.francisaviation.com/slot-starlight-christmas/ https://oicc.org/trik-jitu-koi-gate/ https://oicc.org/slot-zeus-jp-x1000/ https://oicc.org/slot-server-jepang/ https://majubersama.b-cdn.net/slot-big-bass-amazon-xtreme.html https://majubersama.b-cdn.net/wolf-gold.html https://www.francisaviation.com/slot-great-rhino-deluxe/ https://www.francisaviation.com/slot-crypto-gold/ https://oicc.org/slot-power-of-thor-megaways/ https://oicc.org/mahjong-ways-3/ https://oicc.org/slot-online/ https://oicc.org/slot-mahjong-panda/ https://asianparalympic.org/game-sugar-rush/ https://asianparalympic.org/game-lucky-neko/ https://asianparalympic.org/game-gates-of-olympus/ https://oicc.org/meledak-jp-lucky-neko/ https://www.francisaviation.com/rtp-slot-pg-soft/ https://www.ysletadelsurpueblo.org/slot-gacor-deposit-dana/ https://www.stantonstreet.com/rtp-slot-tergacor/ https://asianparalympic.org/game-zeus-sensasional/ https://asianparalympic.org/rtp-live-tertinggi/ https://asianparalympic.org/daftar-akun-game-vip/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.232/ https://8.215.58.83/ https://147.139.182.39/ https://147.139.212.74/ https://amantoto.cfd/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/