На шляху до наукової євроінтеграції

2Підводячи підсумки результатів наукової євроінтеграції кафедри музичного мистецтв і хореографії, згадуємо яскраву подію, яка розкриває цікаві перспективи нашої роботи. Професор кафедри доктор мистецтвознавства С.В.Шип поділився своїми спогадами та світлинами з яскравої події.
9-11 жовтня 2023 року в мюнхенському Людвіг-Максиміліан Університеті проходила 34-та щорічна конференція Європейської Академії (Academia Europaea). Перший день програми було присвячено секційним доповідям і загальним зборам постійних члені АЕ, на яких розглядалися адміністративні питання. Другий день відкрився пленарним засіданням. Низка доповідей торкалися проблем штучного інтелекту, його неймовірного науково-технологічному потенціалу і тривожних викликів, з ним пов’язаних. Хельга Новотни вела мову про ілюзорність контролю соціальних процесів за допомогою цифрових засобів. Мона Сімон розглянула можливості цифрових засобів перевірки фактів і запобігання дезінформації. Симптоматично, що при цьому з порядку денного не зняте старовинне питання щодо принципової можливості створення штучного інтелекту (доповідь Тіма Крейна). Великий інтерес викликали виступи вчених, які здобули у минулому році медалі Еrasmus, Sidney Brenner, премію Adam Kondorosi, як наприклад: доповідь Жан-Пьєра Шанже "Мозок як хімічна машина", інформація Дірка Інзе про генетичне редагування зернових культур, Міхаеля Удварді про питання генетики і геономіки азотних сполучень. Для спеціалістів з гуманітарних наук особливо цікавими був виступ Ганса Йоаса на тему "What Comes After the Secularization Thesis?", де він висловив оригінальні думки щодо религійних і секулярних витоків сучасного морального універсалізму.
На завершення другого дня конференції було проведено урочисту церемонію презентації нових членів Європейської Академії, обраних у 2023 році. Неофітів привітала президент АЕ Marja Makarow (професорка прикладної біохімії та молекулярної біології університету Гельсінкі). Українську науку представляв в 2023 році Сергій Шип, який став вже другим вітчизняним музикознавцем, прийнятим до АЕ. У 2022 році цієї честі удостоїлася професорка Любов Кияновська (Львівська музична академія). На світлинах: велика зала і хол Ludwig-Maximilians-Universität München, урочиста церемонія презентації нових членів АЕ, проф. М. Макароу вітає проф. Шипа з вступом до академії, неочікувана радісна зустріч з колегою-академіком, професором музикології Гейдельбергського університету Христофом Фламмом.
Ми дуже раді за можливість налагодження наукових зв’язків з європейською спільнотою.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/