Гостьова лекція для здобувачів ОНП «Психологія» та освітнього ступеня магістр (відділення перепідготовки фахівців за магістерською програмою з психології) в Університеті Ушинського

Image0423 лютого 2022 року в Університеті Ушинського за ініціативи гарантів ОНП Психологія проф. М.Й. Казанжи та ОПП Психологія другого (магістерського) рівня вищої освіти доц. О. О. Водолазської було проведено на платформі Zoom онлайн-лекцію на тему «Психологія становлення життєстійкості особистості».

Гостьову лекцію провела доктор психологічних наук Чиханцова Олена Анатоліївна (Інститут психології імені Г.С. Костюка Національної Академії педагогічних наук України).

Здобувачі ознайомилися з феноменом життєстійкості, його структурою та функціями. Олена Анатоліївна підкреслила значущість життєстійкості як основного ресурсу перетворення життєвих подій у нові можливості всупереч зовнішнім негараздам; як психологічного аналогу життєвої сили людини, що відображає ступінь подолання нею певних стресових ситуацій.

Лектор здійснила змістовний екскурс в історію вивчення феномену, розширила існуючі традиційні погляди на структуру зазначеного явища, його функціонування як відкритої динамічної системи на основі самоорганізації та самовизначення. Було визначено та обговорено значення життєстійкості як чинника оптимальної самореалізації та психологічної якості життя людини; ключової особистісної змінної, яка опосередковує вплив стресових чинників на соматичне здоров’я та на успіх діяльності особистості.

Наприкінці лекції здобувачі мали змогу задати свої питання та отримали на них вичерпні розгорнуті відповіді.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/