Екскурсія студентів Університету Ушинського до Художнього музею.

124 травня відбулася екскурсія студентів Навчально-наукового інституту природничо-математичних наук, інформатики та менеджменту (спеціальності 281 – Публічне управління та адміністрування та 014 – Середня освіта. Математика) до Одеського національного художнього музею.
Захід було організовано кафедрою освітнього менеджменту та публічного управління та профспілковим комітетом Університету Ушинського.
Співробітниками музею було проведено екскурсію експозицією «Сонце Заходу» - виставкою творів видатних митцiв, подружжя Романа Сельського (1903-1990) та Маргiт Сельських-Райх (1903-1980).
У 15 років майбутній художник Сельський вступив у львівську Вільну художню академію. Далі Львівська промислова школа, відділення декоративного живопису. Потім було навчання у Кракові, а восени 1925 року молодий художник приймає рішення їхати в Париж, де на той час перебував цвіт молодої творчої інтелігенції. Там відвідує модерну академію Ф.Леже й А.Озанфана, потім закінчує Краківську академію і повертається до Львова, прагнучи творити нове мистецтво.
Маргіт також навчалася у Вільній академії мистецтв, потім — рік у Краківській академії мистецтв, потім — в Академії мистецтв у Відні. Вирішує їхати на навчання до модерних академій Парижа. Відвідує багатьох, але, завітавши до майстерні Фернана Леже, на все життя стає його шанувальницею і послідовницею. У Парижі вона і зустрілася з Романом Сельським. Одружившись, молодята повернулися до Львова. Вже на початку 30-х років Р.Сельський стає однією з найбільш помітних особистостей у творчій еліті Львова.
Потім прийшов 1939-й. Незабаром — події Другої світової війни і затяжний радянський період, коли Роман Сельський викладав, але узагалі не виставлявся до 1973 року. Проте і зараз ще у Львові існує ціла «школа Сельського» — художники, котрі боготворять свого вчителя. Його дружина Маргіт Сельська не поступалася чоловіку в таланті і новизні образотворчих методів, була послідовним у своїй творчості і дуже цікавим самобутнім художником.
Студенти Університету щиро дякують співробітникам музею за знайомство з творчістю непересічних українських митців ХХ століття.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
slot demo pg softdemo slot gratisslot demo pragmaticslot gacorasiaklubhksbetheylink macauklubheylink asiaklubheylink hksbet https://sipla.poltera.ac.id/main/ https://infolpse.gresikkab.go.id/files/ https://sipla.poltera.ac.id/data/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/files/ https://journal.binadarma.ac.id/cache/data/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.232/ https://147.139.212.74/ https://amantoto.cfd/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/