Заключна конференція виробничої практики з реабілітації для здобувачів другого рівня вищої освіти за ОПП «Клінічна та реабілітаційна психологія»

104.04.2024р. на кафедрі психіатрії, медичної та спеціальної психології Університету Ушинського відбулася заключна конференція щодо виробничої практики для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за ОПП "Клінічна та реабілітаційна психологія". Захист практики, реабілітаційних програм відбувся у форматі онлайн. Усі вимоги захисту відповідали поставленим завданням. У заключній конференціі були присутні завідувач кафедри доктор психологічних наук Савенкова І.І, старший викладач кафедри кандидат психологічних наук ВенгерГ.С, лаборант кафедри Панченко Н.В, здобувачі освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за ОПП "Клінічна та реабілітаційна психологія".
Викладачем Венгер Г.С були поставлені запитання щодо виконання програми практики та ключових завдань, здобувачі освіти підкріпили свої звіти прикладами. У форматі онлайн конференції здобувачами освіти був представлений детальний звіт по базам практики, виконаним завданням та подальшим перспективам працевлаштування.
Завідувачка кафедри Савенкова І. І. зазначила бази виробничої практики: Одеський Центр сімейної нейропсихології, корекції та нейрореабілітації Neuro Brain Boost. Одним із напрямків практичної підготовки майбутніх клінічних психологів є оволодіння практичними навичками нейрокорекції та нейрореабілітації осіб із порушеннями на когнітивному рівні при ПТСР, органічних ураженнях ЦНС різного ґенезу. Тому проходження виробничої практики з реабілітації Neuro Brain Boost нашими майбутніми клінічними психологами на базі Одеського Центру сімейної нейропсихології, корекції та нейрореабілітації є важливим етапом підготовки якісних спеціалістів в галузі нейропсихології та нейрореабілітації. Показово, що одним із керівників практики на базі центру є наш випускник, клінічний психолог Севцов Сергій Валерійович, який передає свої знання та досвід нашим першокурсникам. Практика відбулася в форматі офлайн – онлайн та враховувала два етапи: теоретико – практична підготовка в Центрі нейрореабілітації та практична робота клінічного психолога на базі Одеської обласної психіатричної лікарні №2 з метою оволодіння нейрокорекцією порушень когнітивної сфери у військовослужбовців та їх нейрореабілітацією.
Медичний центр «Вектор плюс» - клініка по роботі з залежностями. Дана практика сприяла фаховій практичній підготовці клінічних психологів та набуття практичного досвіду у роботі з пацієнтами, які мають залежності.
Центр реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку (Центр реабілітації імені Янушка Корчака) – робота з особливими дітьми. Одним із напрямків практичної підготовки майбутніх клінічних психологів, психологів – реабілітологів є оволодіння практичними навичками нейрокорекції та нейрореабілітації дітей з особливими потребами. Майбутні клінічні психологи, які надають перевагу дитячій нейропсихології, корекції та нейроребілітації в роботі з дітьми з особливими потребами, мали можливість проходити виробничу практику саме за цим напрямком. Центр реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку є практичним підкріпленням теоретичних знань студентів в психологічному супровіді осіб з нейропсихологічними порушеннями.
Здобувачам освіти був запропонований доступ до онлайн баз, надавалися базові документи, які дають можливість диференціювати психічні захворювання; робота була спрямована на оволодіння методиками, практична робота з широким спектром аудиторії за різними напрямками.
Ми пишаємося нашими магістрами. Наші майбутні клінічні психологи, психологи – реабілітологи під час проходження виробничої практики в реабілітаційному центрі психічного здоров’я створили тематичний спектакль – казку про лісових звірів для пацієнтів центру. Ліпили, малювали і шили разом з пацієнтами. Ми впевнені, що вони будуть найкращими клінічними психологами, психологами – реабілітологами!
Колектив кафедри висловлює вдячність базам практики за бажання поділитися професійним досвідом з майбутніми фахівцями! Захист практики відбувся у заключній конференції в присутності викладацького складу кафедри з дотриманням вимог щодо оформлення документації.
Бажаємо надалі підкорювати нові професійні вершини та впевнено крокувати у світле майбутнє і до своєї мети! Наші здобувачі освіти зарекомендували себе на базах практики на високому професійному рівні.
Пишаємося нашими магістрами та підтримуємо їх!

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/