Соціокультурні проєкти кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності

412 червня відбулося засідання кафедри філософі, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності, на якому обговорювалася подальша спрямованість практичної та теоретичної діяльності кафедри. Були обговорені звіти аспірантів за 2022-2023 навчальний рік., підсумки багатьох конференцій та зустрічей, які проводила кафедра, розвиток наукової теми кафедри, соціокультурні проєкти, що проводять студенти, аспіранти та викладачі кафедри, розвиток ОПП зі спеціальностей 028 Менеджмент соціокультурної діяльності, 034 Культурологія та ОНП 033 Філософія.

Завідувач кафедри, доктор філософських наук, проф. Євген Борінштейн зазначив організацію соціокультурного проєкту «Логістика морального мислення», який започатковано з учнями старших класів м. Одеси та є логічним продовженням «Школи логістики». Була зазначена активна діяльність Південноукраїнського відділення Соціологічної асоціації України, головою якої є доктор соціологічних наук, проф. Олена Лісеєнко.
Олена Лісеєнко зробила докладну доповідь «Фестиваль української культури до Дня Вишиванки у Німеччині: міжнародний досвід менеджменту соціокультурної діяльності», в якому вона брала участь разом з аспіранткою Юлією Гюльхан. З Украіною в серці! –під таким гаслом 18 травня 2023 року в місті Трабен-Трарбах за підтримки мерії та 20 травня 2023 року в м. Бонн вперше відбувся Фестиваль української культури в Німеччині до Дня вишиванки.
Організаторками свята виступила – громадська організація «Асоціація жінок України «Дія», до проведення Фестивалю долучились учасниці організації Олена Лісеєнко – гарант ОПП 028 Менеджмент соціокультурної діяльності, професор кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності та Юлія Гюльхан – здобувачка третого (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ОНП Філософія.
Захід вийшов потужний та об’єднуючий, у вишиванках були не тільки українці, але й німці. У програмі фестивалю була яскрава концертна програма, парад вишиванок, українські страви, майстер-класи – все було зроблено красиво та з душею. Дуже емоційним був концерт Заслуженої артистки України, волонтерки з 2014 року Анжеліки Рудницької. Гімн України співали всі разом. Українська кухня була представлена різними смачними стравами, якими пригощали німців: 80 літрів борщу, 2000 вареників, 100 налисників, 400 пиріжків з різноманітними начинкам, а також два великих торта жовто-блакитного кольору у вигляді мапи України, з гербом, що дуже усім сподобалось. Німецькою мовою були написані рецепти справ, люди підходили та фотографували кому було цікаво. Чудові майстер-класі з виготовлення оберегів, лялок-мотанок, приклас сподобались як дітям, так і дорослим.
Окрасою фестивалю у м. Бонні стало дефіле у вишиванках, причому у вишиванках були, як українки так і німкені. Головна ціль заходу – це збір коштів на допомогу Україні. Разом з мерією організаторки фестивалю будуть закуповувати медичне обладнання для поранених на Донеччині.
Мерія міста Трабен-Трарбах залишилась дуже задоволеною Фестивалем. Вони сказали: Ми думали, що все буде чудово, але щоб настільки чудово все пройде не очікували!» Такі фестивалі показують згуртованість українців, наші традиції, цінності, та прагнення зробити все для майбутньої Перемоги.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/