Міжнародна науково-практична конференція «Феномен соціальної консолідації у Центрально-Східній Європі: нові реалії та виклики»

7В межах реалізації Міжнародного наукового проєкту «Транскордонне співробітництво країн Центрально-Східної Європи» (керівник – проф. Олена Лісеєнко) 26 вересня 2023 року у змішаному форматі відбулася чергова Міжнародна науково-практична конференція «Феномен соціальної консолідації у Центрально-Східній Європі: нові реалії та виклики»,  організаторами якої є кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Університету Ушинського, Південноукраїнське відділення Соціологічної асоціації України, Асоціація соціологів та демографів Молдови. До участі у заході долучилися науковці Інституту соціології НАН України, Інституту юридичних, політичних і соціологічних наук Республіки Молдова, науково-педагогічні працівники та здобувачі різних рівнів освіти ЗВО Одеси, Києва, Харкова, Кривого Рогу, Запоріжжя та інших міст. Пленарне засідання відкрив директор Інституту соціології Національної академії наук України, член-кореспондент НАНУ, д. філос. н., проф. Євгеній Головаха з доповіддю «Війна і соціальна консолідація в Україні: досвід моніторингового дослідження».

На пленарному засіданні та панельній дискусії учасники конференції обговорили актуальні питання, пов'язані з визначенням чинників соціальної консолідації та соціальної згуртованості в умовах війни, особливостей ідентичності вимушених українських мігрантів, стану та можливостей розвитку української освіти під час війни, європейським виміром корупції в українському суспільстві, практичні аспекти зміцнення соціальної солідарності у воєнний час. Окреслили перспективи подальшої наукової співпраці України та Молдови.

До наукової дискусії долучились також здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ОНП «Філософія» (Людмила Городнюк, Марина Арапакі, Юлія Гюльхан, Юлія Міхальова та інші) та першого (бакалаврського) рівня ОПП «Менеджмент  соціокультурної діяльності», члени наукового гуртка  «Південноукраїнські наукові студії». 

Керівник проєкту (проф. Олена Лісеєнко) та науково-педагогічні працівники кафедри (проф. Євген Борінштейн, проф. Оксана Петінова, доц. Зоя Атаманюк) нагороджені Почесними грамотами Соціологічної асоціації України «за плідну багаторічну співпрацю, особистий внесок у розвиток транскордонного співробітництва та українсько-молдавського наукового партнерства».

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/