Захід з вшануванням памʼяті про трагічні події Другої світової війни.

129 вересня 2023 року викладачем кафедри психіатрії, медичної та спеціальної психології Фрунзе О.В. було проведено захід зі здобувачами першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціалізації «Клінічна та реабілітаційна психологія» з ушануванням пам’яті про трагічні події Другої світової війни у формі практичного заняття.
Перший теоретичний - екскурс в події минулих років. Друга світова війна, Бабін Яр, масові страти людей за національною, етнічною, расовою, культурною, релігійною та класовою ознаками. Про те, що таке є війна, з якими почуттями вона пов'язана, які психологічні травми несе за собою. Війна - це насилля, підрив власних меж особистості, страх, злість, агресія, втрата довіри до себе та до навколишнього світу, відсутність стабільності, втрата рідних, зрив шаблонів, переосмислення цінностей та тощо. Зараз у в зв'язку з подіями у Країні багато людей відчувають подібне. Ми, як клінічні психологи, маємо оволодіти практичними інструментами задля допомоги людям пережити війну, а також, тим, хто знаходиться на території бойових дій, як цивільним так і військовим. Одним із методів діагностики та зняття негативних емоційних станів є метод Арт-терапії.
Другий - практична частина. За основу взяли каракули Винникота. Кожен зі студентів намалював свій актуальний емоційний стан, пов'язаний з війною у Країні, а потім все це трансформували у позитивний настрой. За допомогою малюнка вчились працювати з актуальним емоційним станом клієнта, що відчуває, наскільки актуально, як змінився світ до та після подій, яке бачить майбутнє, чи є в ньому смисл. Як впоратися зі страхом, стресом, тривожним станом. Для кожного студента був актуальним не тільки навчальний, але й терапевтичний аспект цього заняття.
Третий - вихід у ресурсний стан. Всі малюнки вийшли яскраві та позитивні.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/