Святкування Всесвітнього дня філософії

1Щорічно, в третій четвер листопада, згідно з резолюцією ООН, відзначається Всесвітній день філософії. Рішення про його проведення було прийнято на 33 Генеральній асамблеї ЮНЕСКО в 2005 році.Цього року Всесвітній День Філософії відмічається 16 листопада. Оскільки на кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Університету Ушинського є багаторічна традиція святкування цієї пам’ятної дати, значна кількість аспірантів та докторанти, було розроблено низка заходів для відмічення цієї дати.
Перший з них відбувся саме 16 листопада 2023 року. Сумісно з кафедрою філософії Національного Університету «Одеська юридична академія» була проведена Всеукраїнська Наукова Конференція «СВОБОДА ЯК ФУНДАМЕНТАЛЬНА ЦІННІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ». Наукова конференція відбулася о 10.00 у онлайн-форматі на платформі Zoom. На конференції були присутні викладачі кафедр університетів-організаторів, відомі представники української філософської спільноти, студенти спеціальностей 028 Менеджмент соціокультурної діяльності, 033 Філософія, 034 Культурологія, аспіранти кафедр-організаторів та аспіранти університетів.
В рамках пленарного засідання з вітальними словами виступили Музиченко Ганна В`ячеславівна, проректор з наукової роботи Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського», доктор політичних наук та Скалацька Олена Віталіївна, декан факультету журналістики НУ «ОЮА», доктор філософських наук. Пролунали цікаві доповіді: завідувача кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Університету Ушинського, доктора філософських наук Євгена Борінштейна «СВОБОДА ЯК ФУНДАМЕНТАЛЬНА ЦІННІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА»; директора Інституту управління, психології та безпеки Львівського державного університету внутрішніх справ, доктора філософських наук В’ячеслава Бліхара «ВАЖЛИВІСТЬ ПРИНЦИПУ СВОБОДИ ДЛЯ УТВЕРДЖЕННЯ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА»; докторки філософських наук, запрошеної професорки Університету м. Удіне (Італія), членкині правління ГО «Асоціація дослідників європейських цінностей в освіті» Наталії Кочубей «МОВА – ДУХОВНА ЦІННІСТЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ НАЦІЇ,; доктора філософських наук, професора кафедри філософії НУ «ОЮА» Олександра Єременко «ЕВОЛЮЦІЯ ІДЕЇ І ПРАКТИКИ ЖЕРТВ В ІСТОРІЇ КУЛЬТУРИ», докторки філософських наук, завідувачки кафедри філософії Комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради Ольги Висоцької «ПРОЄКТ «УКРАЇНА» У МЕТАМОДЕРНІЙ РЕАЛЬНОСТІ: МІЖ СВОБОДОЮ ТА ПОРЯДКОМ» та інші. Студенти та аспіранти з цікавістю слухали виступи, коментували, задавали питання доповідачам.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/