Бінарна лекція «Ідея жертви в історії культури: філософське бачення»

1«Ідея жертви в історії культури: філософське бачення» – з такою бінарною лекцією 23 грудня 2023 року вийшли до науковців та освітян завідувач кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності, професор Євген Борінштейн і професор кафедри філософії Національного університету «Одеська юридична академія» Олександр Єрьоменко. Хто така Жертва? Яким чином вона народжується і самоідентифікується як жертва? Чому феномен жертовності такий стійкий на всьому відрізку розвитку людства? Власне, акт жертвоприношення – що це є в історії і еволюції? Феномен жертви 120 років тому у Еміля Дюркгейма і в наші дні: що змінилося в погляді на проблему?
Актуальне для всіх питання – поведінковий статус жертви («ніхто мене любить», «ніхто не допомагає», «ніхто не підтримує», «ніхто мною не переймається») – чому він в трендах сьогодні? Актуальне політично і цивілізаційно – феномен історичної жертви: як він виник і чому закріпився не тільки як історична, а і як культурна універсалія? Ці та інші питання підіймалися та розкривалися в лекції, до якої із задоволенням доєдналися викладачі кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності та аспіранти різних років навчання ОНП 033 Філософія. В обговоренні активну участь взяли Віолетта Світлицька, Людмила Городнюк, Марина Арапакі, Інна Федорова та Ігор Усатюк.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/