Бінарна лекція «Історико-філософська біографістика: провідні тенденції та віхи становлення» (проф. Інна Голубович, аспіранти)

111 січня 2023 року для аспірантів 2-го року навчання ОНП «Філософія» була проведена бінарна лекція «Історико-філософська біографістика: провідні тенденції та віхи становлення» за участю канд. філос. н., доц. Тетяни Поплавської та д. філос. н., проф., завідувачки кафедри філософії ОНУ імені І. І. Мечникова Інни Голубович. Інна Володимирівна є автором монографії «Біографія: силует на фоні Humanities (методологія аналізу в соціогуманітарному знанні). Ця праця  присвячена одній з актуальних проблем сучасного гуманітарного знання. Біографічний підхід, біографічний аналіз, біографічні методи дозволяють адекватно досліджувати такі важливі аспекти соціального життя, як суб’єктивність, інноваційність, повсякденну індивідуальну поведінку, особистісну інтерпретацію власного унікального життєвого досвіду, подій та процесів суспільно-історичного масштабу. Переживаючи в наші дні справжній ренесанс, біографістика стає не просто однією з домінуючих тем в усіх мас-медіа, від телебачення до інтернету, а й справжнім символом розвитку демократії, ледь не головним пріоритетом якої є життя окремої людини, її унікальне і неповторне буття. Цілком природно, що в більшості соціогуманітарних сфер (таких, як література, психологія, соціологія, політика, мистецтво, мас-медіа тощо) біографічний бум розпочався ще в 1970–1980-х рр.  Завдяки творчим зусиллям таких фахівців, як Інна Володимирівна,  зростання інтересу до біографічної складової історії філософії відбувається і в Україні. Для наших аспірантів це була дуже плодотворна зустріч, тема лекції викликала інтерес та живу дискусію. 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/