Делегація кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності на Х ювілейній Всеукраїнській науково-теоретичній конференції з міжнародною участю "Соціальні та гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект" (ЗВО-партнер ЧДТУ)

01День1. 20 березня 2024 р.
Черкащина зустріла нашу делегацію весняним тихим дощиком. Кафедра філософії та політичних наук на чолі із завідувачкою кафедри проф. Анжелою Бойко радо вітали гостей в стінах альмаматері, де на нас чекала екскурсія університетом, знайомство з кафедрою, відвідування Музею історії університету та Музею радіотехніки. Здобувачі освіти Вікторія Фіник, Полина Самойлова, Оксана Базелюк мали нагоду познайомитися зі здобувачами спеціальності «Політична філософія», поговорити про особливості організації навчання, наукової роботи, проходження практики. Родзинкою стала зустріч з ректором університету проф. Олегом Григором, де за кавою він ділився досвідом організації профорієнтаційної роботи в області та громадах, роботу зі стейкхолдерами, розповідав про перспективи розвитку університету.

Несподіваним подарунком для нашої делегації від кафедри філософії та політичних наук стала чайна церемонія в Храмі Білого Лотоса, що є найбільшим буддійським храмом в Європі.
День 2. 21 березня 2024 р.
Конференція розпочалася з презентації здобутків та наукової діяльності кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, а також з нестандартних і оригінальних рішень: ми познайомились із Музеєм філософських ідей та відкритим проєктом «Філософсько-політичний визначник із завданнями». Пленарне засідання пройшло у змішаному форматі в надзвичайному місці – конференц-залі Шевченківського Національного Заповідника (м. Канів). Актуальна проблематика, філософський дискурс, продуктивна дискусія – відомі науковці, фахівці своєї справи з різних міст України представили до загального діалогу свої наукові розвідки, – проф. Інна Голубович (Одеса), проф. Юлія Шабанова (Дніпро), проф. Михайло Бойченко (Київ), доц. Михайло Жук (Біла Церква), проф. Володимир Абашнік (Харків), проф. Галина Берегова (Херсон), проф. Володимир Мандрагеля (Чернігів) та інші. Завідувач нашої кафедри проф. Євген Борінштейн презентував доповідь на тему «Добро і зло & мораль і імморалізм & свобода і рабство: філософія людяності як основа життя». Надзвичайно цікаву тему висвітлив проф. Валентин Лазуренко, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України «Пошуки крипти державотворця України Богдана Хмельницького як один з елементів національної безпеки України».
День 3. 22 березня 2024 р.
Секційні засідання конференції пройшли в Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин». У величному конференц-залі резиденції творця Української козацької держави Богдана Хмельницького бакалаври, магістри та аспіранти представили свої наукові розвідки. Вітаємо членів студенського наукового гуртка «Південноукраїнські наукові студії» (керівник – проф. Оксана Петінова), здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Менеджмент соціокультурної діяльності» Вікторію Фіник («Філософія танцю: сучасний патріотизм»), Полину Самойлову («Байдужість-вада суспільства» (на прикладі книги І. Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма»)), та Оксану Базелюк, ОПП «Початкова освіта. Логопедія» («Освітянська концепція К. Ушинського в контексті розвитку філософської проблематики») з дебютом на наукові ниві такого формату. Інформативна екскурсія Музеєм Богдана Хмельницького стала черговим неочікуваним подарунком для учасників конференції та доповнила занурення в атмосферу доєднання до культурно-історичної спадщини та героїчної минувшини нашої України.
На завершення конференції учасники відвідали визначну архітектурну пам’ятку XVII століття Іллінську церкву в с. Суботів Чигиринського району Черкаської області (де, ймовірно, і похований гетьман Богдан Хмельницький) та Суботівський музей, що включає родовий маєток Богдана Хмельницького, на замовлення якого і була споруджена Іллінська церква у стилі бароко, що надалі служила родовим склепом родини Хмельницьких. Саме тут, на величному пагорбі біля церкви відбулося підведення підсумків проведення конференції та вручення сертифікатів.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/