Урочистості до Всесвітнього Дня філософії: круглий стіл «Людина має право: соціально-гуманітарний дискурс у контексті реформаційних процесів в Україні»

617 листопада 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності взяли участь у круглому столі «Людина має право: соціально-гуманітарний дискурс у контексті реформаційних процесів в Україні», що проводився в Одеському державному університеті внутрішніх справ та був присвячений урочистостям до Всесвітнього Дня філософії.
Починаючи з 2002 року, за регламентом ЮНЕСКО (UNESCO General Conference) відзначався Міжнародний день філософії. З 2005 р. цей захід перейменований на «Всесвітній день філософії», відзначається у понад 70 країнах-членах ЮНЕСКО по всьому світу. Святкування спрямоване на пошук спільної платформи обговорення глобальних соціокультурних перетворень, залучення людей до філософської спадщини, стимулювання публічних дебатів мислителів та громадянського суспільства щодо викликів, які стоять перед соціумом в умовах сьогодення.
Кафедру філософії, соціології та менеджменту соціокультурної Університету Ушинського представляла гарант ОНП «Філософія» проф. Оксана Петінова з доповіддю на тему «Життєдіяльність особистості у суспільстві: основоположні соціальні індикатори» та здобувачка третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ОНП «Філософія» Віолета Світлицька з науковою розвідкою «Людина має право: жінка в ісламі – стереотипи, міфи та реальність».
У роботі круглого столу взяли участь понад 50 представників наукової спільноти України. Поле дискусії склали наступні напрямки: філософсько-правовий аспект захисту прав людини; соціокультурний вимір права; права людини в Україні у контексті сучасних суспільно-політичних процесів. Предметом полеміки стали соціальні, культурні, економічні, філософські та політичні аспекти прав людини та їх забезпечення в сучасній Україні. До заходу також було долучено здобувачів вищої освіти, які охоче проявляють наукову ініціативу; від Університету Ушинського – члени наукового гуртка «Південноукраїнські наукові студії», студенти 4 курсу факультету іноземних мов ОПП «Переклад», зокрема, Нікорчук Дарія представила презентацію на тему «Захист прав людини в епоху штучного інтелекту».
Круглий стіл засвідчив інтерес наукової спільноти до подальшої співпраці між ЗВО та зміцнив традицію вшанування Всесвітнього дня філософії в університеті.
Детальніше про захід на сайті Одеського державного університету внутрішніх справ: https://oduvs.edu.ua/news

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/