Виставка Дмитра ВЕЛИЧКА «…минуло 730 днів»

3Вже традиційно, 1 лютого глядачі мали можливість відвідати виставку викладача кафедри образотворчого мистецтва художньо-графічного факультету, Заслуженого діяча мистецтв України, художника Дмитра ВЕЛИЧКА.

Експозиція складається з близько двох десятків творів останніх двох років.

На відкритті виставки були присутні здобувачі факультету, колеги художника, школярі та глядачі, які цікавляться сучасним образотворчим мистецтвом.

Анна НОСЕНКО, завідувач кафедри образотворчого мистецтва, кандидат мистецтвознавства, доцент, член НСХУ зазначила: «Творчий пошук Дмитра Величка – це шлях від осягнення традиції одеської живописної школи, власного багатогранного досвіду пленеру (особистого творчого – як живописця, а також, як організатора і викладача у пленерних подорожах зі студентами художньо-графічного факультету Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського) до експериментування у царині кольорових експресій та абстрактного мистецтва. Внутрішній компас» – серце і розум – веде живописця крізь особисте сприйняття навколишнього світу, захоплення його красою і розмаїттям до узагальнень і абстрагування від зайвого. Дмитра Величка вабить царина абстрактного експресіонізму. Умовна геометрія сповнюється підвищеною виразністю почуттів художника. Смуга, лінія та крапка в живопису одеського митця виступають живою енергетичною одиницею – активним дійовим персонажем, який отримує різні ролі, що їх визначає автор-режисер у постановці. Вони можуть «мовчати», «шепотіти» чи «кричати» в залежності від того спрямування і насичення кольором, яке надає їм автор».

Виставка триватиме до кінця лютого за адресою вул. Пушкінська, 54 (арт-кафе «Онєгін»)

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/