«НАТЮРМОРТ: ВІД ШТУДІЇ ДО ХУДОЖНЬОГО ОБРАЗУ»

7Під такою назвою з 10 березня 2021 року у виставковому просторі фойє художньо-графічного факультету представлено виставку творів студентів худграфу різних років.

Жанр натюрморту з першого погляду може видатися найпростішим, оскільки саме з нього розпочинається навчання майбутніх фахівців розумінню та відтворенню розмаїття форм видимого світу. Але ця простота – лише на перший погляд. Натюрморт – один з найвільніших жанрів образотворчого та декоративного мистецтва. Художник стає у повному сенсі режисером, який обирає об’єкти зображення – акторів майбутньої постановки, визначає «де, як і коли» буде відбуватися його «вистава»: тобто обирає за змістом, формою предмети, драперії, розташування у просторі, освітлення, стилістику, виразні засоби того виду мистецтва, який до вподоби – цілий комплекс художніх завдань, здолавши які можна створити дійсно виразну «подію» – передати художній образ предметного світу, який може бути чи «натюрмортом» – мертвою натурою, чи «тихим життям речей», чи світом, що оточує чи характеризує людину.

В експозиції можна побачити живописні роботи у техніці акварелі та олійних фарб, рисунок різними матеріалами, художнє ткацтво, розпис тканини, роботу з папером, скульптурні рельєфи. Студенти на різних етапах навчання та на різних дисциплінах отримують уміння відтворювати реалістичне зображення та стилізувати форму відповідно до задуму, певного виду мистецтва та техніки виконання.

На виставці представлені навчальні роботи студентів та натюрморти, що стали втіленням набутої майстерності у підсумкових кваліфікаційних роботах випускників.

Виставка триватиме впродовж місяця за адресою вул. Старопортофранківька, 4

Запрошуємо до перегляду!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/