Науковці Університету Ушинського успішно взяли участь в круглому столі з питань використання ШІ в освіті.

114 червня 2023 року науковці Університету Ушинського взяли участь в засіданні Круглого столу "Використання штучного інтелекту в освіті: ChatGPT і більше".Університет є одним із організаторів заходу і спільно з Радою молодих учених при МОН України, Офісом підтримки вченого, ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» (УкрІНТЕІ), Інститутом проблем штучного інтелекту МОН України і НАН України, Інститутом цифровізації освіти НАПН України та Тернопільським обласним комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти об'єднав за обговоренням проблематики заходу більше 700 осіб з закладів освіти всіх рівнів в Україні.
Троє науковців університету - представники кафедри прикладної математики і інформатики - взяли участь в заході як спікери, а саме: Тетяна МАЗУРОК, д.тех.н., проф. виступала в панельній дискусії та говорила про адаптивні моделі навчання та автоматизовані системи навчання. Цю тему на сессійному засіданні продовжив к. пед.н., Володимир ЧЕРНИХ, акцентуючи увагу на використанні штучного інтелекту в реалізації адаптивного навчання. В'ячеслав КОРАБЛЬОВ провів детальний порівняльний аналіз генеративних моделей: від текстових схем ChatGPT до моделей зображень Stable Diffusion та генерації звуку.
Одною із форм участі в заході була підготовка та презентація постеру про досвід та напрямки застосування ШІ в освітньому та науковому процесах в університеті. Презентацію такого постеру від Університету Ушинського здійснив Володимир ЧЕРНИХ.
За результатами обговорення питань, що виносилися на засідання Круглого столу, було сформовано резолюцію, яка буде надіслана в МОН України, профільні наукові установи тощо. Також було досягнуто домовленостей щодо проведення низки заходів, зокрема майстер-класів для освітян з розвитку навичок застосування ШІ в освітній та науковій діяльності. Частину з них буде проведено фахівцями Університету Ушинського.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/