Обговорення проєкту ОНП 105 «Прикладна фізика та наноматеріали» на 2024 рік.

ngerb15 січня 2024 року відбулося в он-лайн форматі обговорення проєкту ОНП «Прикладна фізика та наноматеріали» за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти зa спеціальністю Прикладна фізика та наноматеріали» галузі знань 10 « Природничі науки». В обговоренні взяли участь гарант програми проф. О. Р. Гохман, члени робочої групи проф. А. Ю. Ків, проф. В. В. Голованов, проф. А. О. Брюханов, а також стейкхолдери: Ю. A. Ніцук– доктор фізико-математичних наук, професор, декан факультету математики, фізики та інформаційних технологій Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, Ю. О. Вашпанов–доктор фізико-математичних наук, професор Одеської державної академії будівництва і архітектури, А. С. Шірінян–доктор фізико-математичних наук, доцент, завідувач лабораторії «композитних матеріалів атомно-водневої енергетики» Інституту прикладної фізики Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук, О. В. Тюрін–професор Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.
Зустріч була насиченою, викликала зацікавленість та жваве обговорення зі сторони всіх учасників. Відбувся продуктивний обмін думками щодо переваг і недоліків чинної ОНП, що дало можливість виявити комплексне бачення стейкхолдерів та членів робочої групи.
Відмічено, що у проєкту ОНП на 2024 рік взято до уваги стратегію розвитку Університету Ушинського до 2030 року, яка була затверджена рішенням ученої ради Університету від 28.12.2023, зокрема, була уточнена мета ОНП.
Присутні на зустрічі на основі проведеного аналізу структури та змістового наповнення освітньо-наукової програми дійшли висновку, що ОНП демонструє врахування сучасних тенденцій у прикладної фізики та матеріалознавсті наноматеріалів, що свідчить про те, що набуті під час навчання та проведення наукового дослідження теоретичні знання та практичні уміння, сприятимуть подальшій інтеграції України та її науковців до світової наукової спільноти.
Стейкхолдери позитивно оцінили мету та визначені розробниками програмні результати навчання, які в повній мірі сприяють формуванню свободолюбивої, патріотичної, національно свідомої особистості з вишколеним розумом та сміливістю думок, критичним та креативним мислинням, здатної відповідально діяти в умовах невизначеності для всебічної самореалізації та сталоґо розвитку суспільства, здатної до викладацької та науково-дослідної роботи у сфері природничих наук.
Запропоновані для вивчення навчальні дисципліни сприяють досягненню мети та набуттю здобувачами загальних та спеціальних компетентностей.
Обговорено питання започаткування викладання іноземною мовою. Рекомендовано у 2024 році розробити методичні матеріали англійською з вибіркових дисциплін.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/