Відбулася супервізійна сесія, яка була присвячена обговоренню досвіду викладачів Університету Ушинського

1У рамках плану роботи Центру медіації, супервізії та коучингу Університету Ушинського з 23 по 28 січня відбулася супервізійна сесія, яка була присвячення обговоренню досвіду викладачів університету (Ірини Бринзи, Тетяни Ульяновій, Оксани Оріщенко, Ірини Пивоварчик, Катерини Коваль), які брали участь у проведенні супервізії для вчителів, що забезпечують здобуття учнями 1-4 класів загальної середньої освіти в Одеський області. Всього у супервізійної роботі було охоплено колективи 28 шкіл Одеського, Ренійського, Южненського, Роздільнянського районів Одеської області. Супервізія проводилася наприкінці 2021 року у декілька форматах: груповий, командний та індивідуальний.

Супервізійну сесію проводили члени Української спілки супервізорів та коучингу Ольга Федорець та Вікторія Слюсаренко.

На зустрічі супервізори Центру обговорили власний досвід проведення педагогічної супервізії в закладах освіти, поділилися своїми проблемами, здобутками які виникли у ході роботи з професійними труднощами учителів навчальної школи.

Супервізор Ольга Федорець запропонувала знайомство з авторським посібником який вміщує програму професійного зростання та емоційної підтримки учителів. Цей навчальний курс спрямовано для викладачів загальноосвітніх шкіл для протидії та запобіганню емоційному вигоранню в освітньому процесі, набуття базових навичок і знань, які допомагають долати стрес на робочому місці. У посібнику надано практичні рекомендації педагогам (адміністраціям шкіл) і тренерам для навчання педагогічних працівників, зокрема, як протидіяти емоційному вигоранню в навчальному процесі, підтримувати одне одного та сприяти професійному зростанню. Крім цього, супервізор Ольга відпрацювала з групою університетських супервізорів нові вправи та методи які є дієвими у роботі з труднощами вчителів.

Супервізор Вікторія Слюсаренко запропонувала супервізійну роботу з кейсами які підготували супервізори Центру. Робота над кожним кейсом надала можливості учасникам сесії попрацювати над тими труднощами з якими вони стикнулися при наданні освітньої послуги - проведення супервізії з учителями шкіл.

 

© 2017 Університет Ушинського

Please publish modules in offcanvas position.

https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/