Захід – виїзд на а козацькі кладовища в Усатове та Нерубайське.

1У неділю, 21 квітня на базі Археологічної лабораторії відбувся черговий захід – виїзд на а козацькі кладовища в Усатове та Нерубайське.  Під керівництвом Владислава Водько зібралися студенти - історики І–ІV курсів, активні учасники вивчення археологічного та історичного краєзнавства Одещини.
Доктор іст. наук Ігор Бруяко нагадав, що першим на козацькі цвинтарі як на пам’ятки культурної спадщини звернув увагу археолог та директор Одеського історико-археологічного музею Михайло Болтенко. Інтерес до козацьких цвинтарів відновився у 90-ті рр. ХХ ст., після отримання Україною незалежності.
Дослідники вважають, шо на козацькому цвинтарі в Усатове, який носить назву «Сотниківський», спершу були поховані вихідці із Запорізької Січі, які оселилися тут після її ліквідації, а вже згодом з’явилися могили чорноморських козаків та козаків, які не пішли на Кубань у 1792 році.
Студенти із зацікавленням прослухали лекцію В. Водька про історію та особливості козацьких цвинтарів та зробили багато фотографій, які стануть початком їх науково-дослідницьких проєктів

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/