Наукове життя майбутніх філологів у режимі онлайн

1«Ти ж філолог! Візьми і напиши простими словами», – часом може почути випускник філологічного факультету. Написати просто – це без зайвих метафоричних вивертів й епітетів в ім’я самих епітетів і метафор. І синонімічних рядів у два поверхи – не треба. Просто – це не банально, а щиро. А щиро – це, коли запитуєш сам себе «А я б таке читав?» і відповідаєш «Так, звісно, але краще оці два-три речення прибрати». Чи навчать цього в університеті? Треба подумати. Натомість сайти філологічних факультетів українських вишів рясніють інформацією, що їхні випускники можуть працювати не лише в закладах освіти, а й журналістами, дикторами та ведучими на радіо і телебаченні, фахівцями мережевих ЗМІ, редакторами і коректорами друкованих видань. Поки інші пропонують – ми вже робимо.

Отож, рухаймося далі. 22 квітня на базі факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка в онлайн-форматі на платформі Google Meet відбулася Всеукраїнська студентська наукова конференція «Актуальні проблеми журналістики». Одеську команду доповідачів з філологічного факультету Університету Ушинського на чолі з доцентом кафедри української філології і методики навчання фахових дисциплін Ж.Д. Горіною представили:

 

  • Васільєва Юлія, Малицька Ольга – студентки 4 року навчання

Формування візуальної медіа культури в контексті Smart Educat

  • Леонтьєва Ірина – магістрантка 1 року навчання

Рекламне імя українського морозива: секрети комерційного успіху

  • Василенко Катерина – студентка 3 року навчання

Символізація кольору в політичній рекламі

  • Сандул Руслана – магістрантка 1 року навчання

Соціолінгвістичні процеси у сфері міських найменувань: одеські афіші

  • Кушнір Діна – студентка  4 року навчання

«Модні» слівця в мовленнєвій практиці українських мас-медіа

  • Ковальчук Ірина  – магістрантка 1 року навчання

Карнавально-раблезіанська проблематика української блогосфери

  • Олійник Олеся – магістрантка 1 року навчання

Інтернет-меми як засоби вербального маніпулювання в соціальних мережах і TG-каналах

 

На разі налагоджена співпраця  членів студентського наукового гуртка «Інновації і технології в сучасній філологічній освіті» і керівників проблемних груп (Н.Ф.Босак, О.А. Кучерява, Л.І.Прокопенко, О.А.Копусь, Т.О.Євтушина, В.І.Сподарець, Ж.Д.Горіна, Т.І.Крупеньова) з колегами і студентами Інституту філології Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка. 28 квітня на запрошення «Лінгвістичного клубу Змовники» наші студенти мали змогу долучитися до онлайн-зустрічі з відомим політтехнологом Олександром Бондаренком і поговорити про природу політичного міфу і механізми його творення, про міфи в гібридній інформаційній війні і яким чином їм протидіяти, і ще багато про що інше.

9

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/