Національний тиждень читання

Image02Запам’яталися слова нашого знаного поета Івана Драча. Міркуючи над взаєминами письменника і читача, він зауважив: «Не хочу сказати, що тільки поети винні перед суспільством у тому, що поезія перестала бути царицею духовного світу. Суспільство теж винувате. Тим хоч би, що поет , який творить на високих регістрах культури, національної та інтернаціональної самосвідомості, історичної пам’яті свого народу, не знаходить аудиторії, яка відчуває і думає на одній з ним хвилі. Наші культурні заклади, школи, вуз, сім’я не підготували такого читача».

В творчій лабораторії кафедри української філології і МНФД (керівник доцент Кучерява О.А.) саме такого читача й готують. Зацікавлено обговоривши слова Івана Драча, до вже діючого проекту «Наша аудиторія – усе місто» додали ще одну, можливо, найцікавішу «аудиторію» – книгарню-кав’ярню, що на Катерининській, 77. Запаморочливий запах кави у своєрідному коктейлі із запахом «свіженької» книги творять неповторну читабельну атмосферу. Господиня закладу пані Галина Дольник докладно розповідає про нові надходження, з гордістю показує стелажі найбільшої на півдні країни збірні української книжки. Студенти з подивом гортають сторінки книг, про які їм довелось лише чути, найпотрібніші купують, домовляються про співпрацю при написанні курсових, магістерських робіт… Словом, оголошений Українським інститутом книги національний тиждень читання студенти історико-філологічного факультету Південноукраїнського національного університету імені К.Д.Ушинського відзначили знаменито.

Пані Галина Дольник анонсує черговий захід книгарні-кав’ярні – «Письменик за прилавком», який планується на 22 січня 2022 року, де буде чудова нагода поспілкуватися з самими авторами і придбати їхні книги з автографами.

До речі, після організованих університетською філологічною кафедрою відвідин, до книжкового магазину помітно зачастили студенти, хвалиться Галина Дольник, навіть з родинами приходять, бо кожному тут знайдеться щось для душі і для розмислу. То ж слова нашого славного поета почуті і вже перетворюються у справи.

Володимир Сподарець, доцент кафедри української філології і МНФД, член НСПУ.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/