Команда філологів університету ушинського на кримському міжнародному форумі

120-21 жовтня викладачі й студенти історико-філологічного факультету взяли участь у довгоочікуваній для всієї філологічної й медіа спільноти України науково-інформаційній події цієї осені «Кримському міжнародному форумі: філологія та журналістика», організованому кафедрою слов’янської філології та журналістики ННІ Філології та Журналістики Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.
24, у морозний лютневий світанок, уся Україна здригнулася від перших повітряних тривог. від перших вибухів та від перших тривожних дзвінків звідусіль: «Прокидайтеся, у нас в і й н а!!!». Відтоді життя всіх українців розділилося на «До» і «Після»: попрощався із нами СПОКІЙ, розбилися вщент заповітні МРІЇ, забулися всі важливі ПЛАНИ, дні втратили звичні КОЛЬОРИ і ЗВУКИ, думки стали БОЛЮЧИМИ, а звичайні слова – ПОРОЖНІМИ. Але ж зброя справжнього філолога – це слово, слово, яке спроможне набути неабиякої ваги і сили в потужній інформаційній війні проти підступного ворога.
Упродовж двох насичених подіями днів головні питання дотримання професійних стандартів українських ЗМІ, протидії дезінформації у висвітленні воєнних подій, нагальні проблеми філологічного сьогодення і майбутнього було висвітлено в межах запланованих заходів Кримського форуму: міжнародної науково-практичній конференції «Медійні комунікації в сучасному світі» (Босак Н.Ф., Прокопенко Л.І., Горіна Ж.Д., Копусь О.А., Кон О.О., Ілясов О.О.), міжнародної науково-практичної конференції «Лінгвістичні дослідження у вимірах сьогодення» (Кучерява О.А., Крупеньова Т.І.), міжнародної науково-практичної конференції «Художній твір крізь призму діалогу культур та кризи ідентичностей» (Авксентьєва Г.А., Боєва Е.В.), круглих столів і філологічних читань, присвячених пам’яті М.М.Гіршмана і творчості Докії Гуменної в контексті українських еміграційно-материкових процесів, панельної дискусії «Журналістика воєнного часу та постокупації: проблеми і виклики», спікерами якої виступили:
Андрій Куликов, журналіст, громадський діяч, співзасновник Радіо «Громадське», член Комісії з журналістської етики;
Мар'ян Кушнір, військовий журналіст, кореспондент «Радіо Свобода», лаурет конкурсу «Честь професії» (2022);
Євген Лешан, журналіст, лейтенант ТрО ЗСУ, автор ІА «Центр журналістських розслідувань»;
Наталья Пашура, керівник з розвитку порталу Ukr.net, Голова департаменту по роботі з новинними ресурсами;
…..Ахтем Сеїтаблаєв, режисер, актор, громадський діяч, Голова ДП «Кримський дім».

Із матеріалами і програмою онлайн-заходів форуму можна ознайомитися на телеграм-каналі Форуму https://t.me/s/Crimea_tnusfj або переглянути в записі на YouTube:
*Пленарне засідання 20 жовтня 2022 року https://www.youtube.com/watch?v=zsTo8lZpM1g
*Панельна дискусія «Журналістика воєнного часу» https://youtu.be/n4nK4rTfFGw
*Філологічні читання https://www.youtube.com/watch?v=BFisHKoxWX0

Дякуємо невтомним організаторам форуму, дякуємо уклінно нашим героям, дякуємо ЗСУ за те, що ми продовжуємо працювати, творити, боротися на освітньому й науковому фронті за нашу неминучу Перемогу!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/