Науково-дослідна лабораторія тренінгових технологій «Скріпка» відновлює зустрічі у 2024 році.

114.02.24 в лабораторії відбулася зустріч з доктором філософії за спеціальністю – 053 Психологія, сертифікованим гештальт-терапевтом, сертифікованим психотравматерапевтом Рудоманенко Юлією Володимирівною.
Цікавою і сучасною була тема онлайн майстер-класу - "Прокрастинація, або відкладенні мрії". Юлія Володимирівна у 2023 році захистила дисертацію «Психологічні особливості прокрастинації особистості: позитивні та негативні прояви і наслідки» під керівництвом доктора психологічних наук, професора кафедри загальної та диференціальної психології нашого університету Ушинського Казанжи Марії Йосипівни, тому розмова торкалася як теоретичних так і емпіричних питань.
Юлія розкрила поняття «прокрастинація», що трактується дослідниками як схильність до відкладання важливих рішень та справ, що призводить до життєвих проблем і болючих психологічних ефектів. Розповіла про негативні наслідки до схильності відкладати справи на більш пізній термін і довела потребу у подоланні цієї особливості через впровадження методів психологічної корекції.
Багато питань виникло під час аналізу індивідуальних характеристик прокрастинатора, його поведінкових проявів та наслідків зволікань.
Особливу увагу пригорнули психокорекційні вправи, спрямовані на зниження загального рівня прокрастинації.
В найбільш узагальненому вигляді можна сказати, що на майстер класі сьогодні було використано ціннісно-ресурсні техніки та профілактичні роз’яснювальні заходи.
Було проведено три вправи.
Оскільки першим завданням на шляху подолання прокрастинації вважається усвідомлення та поєднання протилежностей особистості задля підвищення її ресурсності, то слухачі спробували вирішити саме таке завдання під час вправа «Інтеграція».
Виконання другої вправи «А навіщо?» допомогло побачити реальні та нереальні цілі, бажання, співвіднести реальний та ідеальний образ з потребами і можливостями.
Також була виконана вправа «Подорож мріями», яка виявляє потреби особистості, також через знаходження «тут і зараз» допомагає знайти шляхи задоволення потреб.
Через брак часу (помішала повітряна тривога), ми не використовували інші техніки задля зниження загального показника прокрастинації особистості, але з ними можна ознайомитися в нашій бібліотеці у дисертації Рудоманенко Юлії Володимирівни у розділі 3.9. Науково-методичні рекомендації щодо психологічної корекції та превенції прокрастинації особистості.
Завершили зустріч подякою гості та плануванням скорих наступних спільних заходів разом з Юлією.

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/