Гостьова лекція Маріани Вакарчук (Молдова, Університет Іон Крянге) для аспірантів і магістрантів кафедри музичного мистецтва і хореографії

1На кафедрі музичного мистецтва і хореографії Університету Ушинського пройшла цікава зустріч з доктором педагогічних наук, конференціаром кафедри початкової освіти Кишинівського державного педагогічного університету «Іон Крянге» Маріанною Вакарчук. У межах нашої тісної співпраці з науковцями університету вже здійснювалося багато цікавих заходів, від академічної мобільності, до відкритих гостьових лекцій.
20 вересня Маріанна Вакарчук виступила з відкритою лекцією на тему «Інновації в музичному навчання молодших школярів». З цікавими методиками мали змогу ознайомитися аспіранти спеціальності 011, ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти», 014 Середня освіта (Музичне мистецтва) та магістранти зазначених спеціальностей. Гостьова лекція Маріанни Вакарчук здійснювалася в інноваційній формі: до змісту цікавого методичного матеріалу додавали інформацію викладачи кафедри музичного мистецтва і хореографії: доктор педагогічних наук Олена Реброва та кандидати педагогічних наук Микола Федорець і Наталія Батюк. Отже, інноваційні методики, пропоновані Маріанною Вакарчук розглядалися крізь призму їх екстраполяції в такі освітні компоненти, як «Викладання дисциплін мистецького профілю у вищій школі», «Викладання фахових музичних дисциплін у вищій школі», «Практика впровадження інноваційних освітніх технологій та мистецько-педагогічних проєктів», «Теорія і методика викладання інтегрованого курсу «Мистецтво» в закладах загальної середньої освіти». Така форма організації гостьової лекції набула навіть не бінарною, а крос-дисциплінарного контексту.
Домінувала тема музичного навчання школярів, разом з тим, актуалізовано питання підготовки майбутніх викладачів музичного мистецтва та майбутніх вчителів музичного мистецтва, майбутніх науковців зазначених галузей знань та спеціальностей до опанування інноваційними методиками та до постійного творчого пошуку нових форм, методів і засобів музичного мистецтва в парадигмі інтегрованого навчання.
Шановна Маріана Вакарчук має досвід творчого інноваційного ставлення до методики. Інноваційний супровід, застосування ІКТ, залучення слухачів до активної участі в лекції шляхом творчих дій, усе це викликало зацікавлення.
Хочемо подякувати шановному Миколі Федорцю за якісний синхронний переклад з румунської мови, на якій було поведено гостьову лекцію.
Ми дуже вдячні Маріані Вакарчук. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/