Візит до інституту School of Foreign Studies Харбінського інженерного університету

img1_221 вересня 2023 року в межах академічної мобільності до Харбінського інженерного університету (Харбін, КНР) та з метою розширення Україно-китайської співпраці в сфері підготовки наукових кадрів через аспірантуру та докторантуру відбувся круглий стіл з представниками інституту іноземних мов Харбінського інженерного університету з питань академічної кооперації факультету іноземних мов Університету Ушинського та згаданого інституту. Головуючим засідання було обрано декана інституту іноземних студій Харбінського інженерного університету пана Чжу Даньюня. Від китайського боку в дискусії взяли участь заступник декана секретаря парткому інституту іноземних мов пан Ан Пейван, заступник декана пан Мао Яньшен, помічник декана пані Лілі, заступник декана факультету іноземних мов і літератури пан Дун Сяомін та заступник директора центра НТІ пан Чжу Цзяци.

Декан факультету іноземних мов О. В. Попова повідомила про галузі наукових досліджень підпорядкованих структурних підрозділів і вектори співпраці між Харбінським інженерним університетом та Університетом Ушинського у межах філологічної та педагогічної спеціальностей, що здобувається на факультеті іноземних мов. Серед пріоритетних напрямків досліджень було ідентифіковано такі:

  1. Дискурсивні студії.
  2. Нагальні питання вітчизняного та зарубіжного перекладознавства.
  3. Актуальні питання загального і зіставного мовознавства.
  4. Мовна картина світу: Схід vs Захід.
  5. Міжкультурна комунікація в сучасному геополітичному просторі.
  6. Інноваційні технології у галузі усного й писемного перекладу: сино-тибетьські мови.
  7. Інноваційні технології у галузі усного й писемного перекладу: індо-європейські мови.
  8. Інновації у галузі автоматизованого перекладу.
  9. Лінгводидактичні проблеми викладання іноземних мов і перекладу у вищій школі.
  10. Проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців в умовах сучасного полікультурного простору.
  11. Історико-філософські детермінанти формування мовної особистості в багаторівневій системі освіти: досвід, реалії, перспективи.

На перспективу визначалася можливість вступу іноземних громадян до навчання в аспірантурі за спеціальностями: 035 «Філологія» та 011 «Освітні та педагогічні науки», подвійне керівництво дисертаційними дослідженнями та публікації спільних наукових статей у спеціалізованих виданнях Університету Ушинського («Науковий вісник Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинський»: Педагогічні / Лінгвістичні науки»; «Modern Vectors of Science and Education Development in China and Ukraine»; «Modern Tendencies in the Pedagogical Science of Ukraine and Israel: the Way to Integration»).

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/