Розширене засідання кафедри музичного мистецтва і хореографії за результатами обговорення освітньо-наукових програм та проходження практики аспірантів

123 січня 2023 року відбулося розширене засідання кафедри музичного мистецтва і хореографії. На порядку денному було два важливих питання: результати обговорення освітньо-наукових програм для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти та результати проходження практики аспірантів 2 року навчання.
Протягом останнього місяця було здійснено громадське обговорення проєктів двох освітньо-наукових програм для підготовки аспірантів, а саме: «Середня освіта. Музичне мистецтво) за спеціальністю 014 Середня освіта (Музичне мистецтво); «Мистецька педагогіка вищої освіти» за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки. Інформацію щодо обговорення було оприлюднено на сайті Університету Ушинського 12.01.2023 року. За рекомендаціями стейкхолдерів, гарантами та робочими групами було внесено певні зміни. Так, зокрема, в ОНП «Середня освіта. Музичне мистецтво» розширено назву ОК 7 «Інноваційні музично-освітні технології в ЗЗСО та позашкільній освіті», що відповідає СК12 та ПРН15 і ПРН18 (пропозиція д.пед. н., доцента А.К. Мартинюка, Університет Григорія Сковороди в Переяславі). Замінено назву ОК 3 «Методологія наукових досліджень у галузі загальної музичної та музично-педагогічної освіти» на «Методологія наукових досліджень у галузі мистецько-педагогічної освіти», що забезпечує компетентність здійснювати міждисциплінарні дослідження (пропозиція к.п.н., доцента І.Г. Барановської, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського). Таким чином, дисципліна буде викладатися двом групам здобувачів.
За ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти» було також пропоновано перейменувати ОК 12 «Мистецько-педагогічна практика» на «Мистецько-викладацька практика», що відповідає специфіки викладання мистецтва та відображено у ПРН19, ПРН14, ПРН 17 (пропозиція д. мистецтвознавства, проф. Т.В. Мартинюк, Університет Григорія Сковороди в Переяславі); перейменувати ОК 8, сформулювати таким чином: «Методика викладання дисциплін мистецького профілю у вищій школі», що відповідатиме СК11; ПРН01; ПРН09; ПРН14; ПРН17 (пропозиція д.пед.н., проф. Н.Г.Мозгольової, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського).
Обговорювалася пропозиція щодо сертифікаційних програм, зокрема пропозиція к.пед.н, доцента В.А.Лісового (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) стосувалася задоволення потреб аспірантів щодо вдосконалення рівня музично-виконавської підготовки.
Аспіранти також висловлювали свої пропозиції стосовно вибіркових дисциплін. За їхнім проханням додано до переліку вибіркових дисциплін «Художньо-педагогічний аналіз музичних творів».
Присутні підтримали пропозиції та затвердили зміни до ОНП.
Іншим питанням розширеного засідання було обговорення практики аспірантів за освітньо-професійними програмами.
Завідувачка кафедри д.пед.н., проф. О.Є.Реброва зауважила, що ОНП передбачають два види практики: Музично-просвітницька та науково-педагогічна за ОНП «Середня освіта. Музичне мистецтво»; «Мистецько-педагогічна» та «Науково-педагогічна» за ОНП «Мистецька педагогіка вищої освіти». У третьому семестрі аспіранти проходили перші види практик. Вони відвідали лекції, індивідуальні заняття, проводила свої заняття як зі студентами, так і зі школярами. Узагальнювали досвід інших та свій власний досвід. Серед завдань також було пошук та опрацювання власних методів просвітницької роботи, роботи над інтерпретаціями творів тощо. Робота аспірантів представлена у нашій фотогалереї.

 

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/