Екскурсія студентів Університету Ушинського до Художнього музею.

124 травня відбулася екскурсія студентів Навчально-наукового інституту природничо-математичних наук, інформатики та менеджменту (спеціальності 281 – Публічне управління та адміністрування та 014 – Середня освіта. Математика) до Одеського національного художнього музею.
Захід було організовано кафедрою освітнього менеджменту та публічного управління та профспілковим комітетом Університету Ушинського.
Співробітниками музею було проведено екскурсію експозицією «Сонце Заходу» - виставкою творів видатних митцiв, подружжя Романа Сельського (1903-1990) та Маргiт Сельських-Райх (1903-1980).
У 15 років майбутній художник Сельський вступив у львівську Вільну художню академію. Далі Львівська промислова школа, відділення декоративного живопису. Потім було навчання у Кракові, а восени 1925 року молодий художник приймає рішення їхати в Париж, де на той час перебував цвіт молодої творчої інтелігенції. Там відвідує модерну академію Ф.Леже й А.Озанфана, потім закінчує Краківську академію і повертається до Львова, прагнучи творити нове мистецтво.
Маргіт також навчалася у Вільній академії мистецтв, потім — рік у Краківській академії мистецтв, потім — в Академії мистецтв у Відні. Вирішує їхати на навчання до модерних академій Парижа. Відвідує багатьох, але, завітавши до майстерні Фернана Леже, на все життя стає його шанувальницею і послідовницею. У Парижі вона і зустрілася з Романом Сельським. Одружившись, молодята повернулися до Львова. Вже на початку 30-х років Р.Сельський стає однією з найбільш помітних особистостей у творчій еліті Львова.
Потім прийшов 1939-й. Незабаром — події Другої світової війни і затяжний радянський період, коли Роман Сельський викладав, але узагалі не виставлявся до 1973 року. Проте і зараз ще у Львові існує ціла «школа Сельського» — художники, котрі боготворять свого вчителя. Його дружина Маргіт Сельська не поступалася чоловіку в таланті і новизні образотворчих методів, була послідовним у своїй творчості і дуже цікавим самобутнім художником.
Студенти Університету щиро дякують співробітникам музею за знайомство з творчістю непересічних українських митців ХХ століття.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
slot pragmatic playslot gates of olympusslot onlinertp slot pg softslot starlight princessstarlight princessakun vip sugar rushslot pg softslot money rollslot server filipinaslot mahjong winstrik slot server luartrik maxwin power of thor megawayscara tembus 20 parlay bolartp mahjong ways naga hitambocoran terbaru rtp slotpola gacor wild bounty showdownpola gacor twilight princessscatter hitam mahjong waysslot habaneroasiaklub https://oicc.org/slot-pragmatic-play/ https://oicc.org/slot-gates-of-olympus/ https://www.martiplast.com/slot-online/ https://www.martiplast.com/rtp-slot-pg-soft/ https://www.martiplast.com/slot-starlight-princess/ https://www.iliade-ingenierie.com/starlight-princess/ https://www.martiplast.com/akun-vip-sugar-rush/ https://oicc.org/slot-pg-soft/ https://oicc.org/slot-money-roll/ https://www.itinova.org/assets/slot-server-filipina/ https://kavlingnazra.com/slot-mahjong-wins/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.232/ https://8.215.58.83/ https://147.139.182.39/ https://147.139.212.74/ https://amantoto.cfd/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/