Гостьова лекція «Управління системою дошкільної освіти Польщі» для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти за освітньо-професійною програмою «Дошкільна освіта. Управління закладом дошкільної освіти»

115 березня 2024 року на факультеті дошкільної педагогіки та психології, на платформі Zoom, Валентина Кушнір - doktor habilitowany, Profesor Uniwersytetu im. Mickiewicza w Poznaniu, доктор педагогічних наук, професор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, провела гостьову лекцію «Управління системою дошкільної освіти Польщі» для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти за освітньо-професійною програмою «Дошкільна освіта. Управління закладом дошкільної освіти».
В ході лекції здобувачі вищої освіти були ознайомлені з системою дошкільної освіти Польщі, управлінською структурою на рівні держави та на рівні закладу освіти. Магістранти дізналися що для дітей у віці 3-6 років у Польщі діють освітні заклади різного типу: дошкільні заклади (przedszkole), дошкільні підрозділи в державних освітніх закладах (oddział przedszkolny w szkole podstawowej), заклади дошкільної освіти (zespół wychowania przedszkolnego), дошкільні пункти (punkt przedszkolny).
У Польщі дошкільна освіта є факультативною для дітей віком від 3 до5 років і обов’язковою для 6-річних дітей, з метою однорічної підготовки до школи – zerówka.
Докладно лекторка зупинилася на автономії закладу освіти, специфіці фінансування закладів дошкільної освіти, його фінансової автономності, на відповідальності керівника закладу дошкільної освіти за кадрову політику тощо.
В ході лекції Валентина Кушнір зосередилась на ключових завданнях і особливостях змісту дошкільної освіти Польщі.
Завершилась лекція запрошенням до дискусії з питань порівняльного менеджменту дошкільної освіти у Польщі та України: здобутки та специфіка.
Лекція стимулювала здобувачів вищої освіти до поглиблення та збагачення знань з менеджменту дошкільної освіти.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/