Обговорення зі стейкхолдерами проєкту освітньої програми зі спеціальності 012 «Дошкільна освіта. Психологія» другий (магістерський) рівень вищої освіти

219 травня на факультеті дошкільної педагогіки та психології Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» відбувся круглий стіл за участю професорсько-викладацького складу кафедри теорії і методики дошкільної освіти та стейкхолдерів з метою удосконалення якості підготовки студентів, майбутніх магістрів спеціальності 012 «Дошкільна освіта. Психологія».

На зустріч завітали: стейкхолдери-працедавці: Сучок Віра Євгенівна – директор ЗДО № 4 м. Южне (Одеська область) та Лосько Антоніна Андріївна – директор ЗДО № 250 м. Одеси.

Гарант освітньої програми – Богуш Алла Михайлівна, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри теорії та методики дошкільної освіти, Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» анонсувала виступи своїх колег та звернулася до гостей з проханням щиро та відкрито обговорити зміст освітньої програми спеціальності 012 «Дошкільна освіта. Психологія». другого (магістерського) рівня вищої освіти та напрацювати пропозиції щодо її вдосконалення.

Члени робочої групи: Булгакова Олена Юріївна – доктор психологічних наук, доцент, декан факультету дошкільної педагогіки та психології ПНПУ ознайомила стейкхолдерів освітньої програми з матеріально-технічною базою, зазначивши, що вона відіграє суттєву роль у якісному здійсненні освітнього процесу та подякувала за співпрацю та сприяння в проходженні студентами-практики на базі ЗДО.

Березовська Людмила Іванівна – доктор педагогічних наук, завідувач кафедри теорії та методики дошкільної освіти Університету Ушинського проаналізувала складники освітньої програми, програмні компетентності та результати навчання, навчально-методичне забезпечення реалізації освітньої програми.

Діхтяренко Станіслава Вадимівна – магістрантка факультету дошкільної педагогіки та психології університету Ушинського зазначила, що є безпосереднім свідком тих зусиль, які докладають викладачі кафедри для забезпечення високого рівня викладання та практичної спрямованості навчальних дисциплін.

Під час зустрічі було розглянуто і обговорено широке коло питань, що стосуються якості підготовки та працевлаштування випускників спеціальності 012 Дошкільна освіта.

Учасники круглого столу обмінялися думками щодо змісту освітньої програми, освітніх компонентів та фахових компетентностей, необхідних для підготовки конкурентоздатних фахівців з дошкільної освіти на ринку праці, напрацювали пропозиції щодо її вдосконалення, зокрема: наявність чітких акцентів в самій програмі і обґрунтованість кожного освітнього компонента, що вказує на високий рівень опрацювання представленої інформації; різносторонню підготовку фахівців дошкільної освіти.

У ході обговорення директорка ЗДО Сучок Віра Євгенівна запропонувала для підсилення підготовки магістрів звернути увагу на формування духовно-морального виховання у процесі підготовки вихователів ЗДО та анонсувала введення навчальної дисципліни «Духовність особистості в класичній педагогіці» а також уміння студентів працювати у команді, покращення комунікативних та м’яких (soft skills) навичок. Зважаючи на те, що в ЗДО працюють випускники спеціальності, пропозиції Віри Євгенівни до змісту освітньої програми звучали особливо переконливо і, як запевнила гарант програми Алла Богуш будуть обов’язково враховані.

Лосько Антоніна Андріївна висловила підтримку розгляду ОП та задекларували готовність до подальшої співпраці, схарактеризувала професійні вміння, яких вони, як роботодавці потребують від випускників кафедри, вказала на сильні сторони освітньої програми та надала письмові пропозиції щодо її оновлення, зокрема введення до ОП елективного курсу «Етика та психологія взаємодії з батьками».

Зустріч пройшла плідно та конструктивно як для викладачів, так і для стейкхолдерів.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/