Презентація навчальних посібників

107 лютого на кафедрі теорії та методики дошкільної освіти відбулася презентація навчальних посібників «Методика формування елементарних математичних уявлень у дітей дошкільного віку» та «Технології викладання фахових методик дошкільної освіти» завідувачки кафедри теорії та методики дошкільної освіти, докторки педагогічних наук Людмили Березовської. Навчальні посібники адресовані здобувачам спеціальності 012 Дошкільна освіта першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти.

У ході презентації Людмила Іванівна зауважила, що у навчальному посібнику «Методика формування елементарних математичних уявлень у дітей дошкільного віку» розкрито теоретичні засади методики формування елементарних математичних уявлень у дітей дошкільного віку, схарактеризовано зміст та методи логіко-математичного розвитку дітей раннього та дошкільного віку, розкрито методику ознайомлення із основними математичними поняттями відповідно до БКДО та чинних освітніх програм для ЗДО.

Навчальний посібник «Технології викладання фахових методик дошкільної освіти» ставить за мету сформувати у здобувачів освітнього процесу професійну та методичну компетентність, що дозволить майбутнім фахівцям опанувати системні теоретичні знання та технологію викладання фахових методик з урахуванням вимог наукової галузі; професійно вирішувати завдання, враховуючи сучасні стратегії трансформації вищої освіти; розробляти навчально-методичний супровід інноваційно спрямованих фахових методик дошкільної освіти, формувати самостійність та критичність педагогічного мислення; розвивати творчі та дослідницькі вміння; професійно значимі якості; культуру фахового мовлення; прагнення до саморозвитку та самовдосконалення у професії.

Людмила Іванівна зауважила, що навчальні посібники укладено на основі читання лекційних курсів з освітніх компонентів, що відповідають ОПП спеціальності 012 Дошкільна освіта. У них подано тематичний план; теоретичний огляд лекційного матеріалу; основні ключові поняття; QR-коди, за якими розкриваються нормативні документи, освітні стандарти, публікації статей; питання та завдання для самоперевірки; тестові завдання; список використаних джерел (основна, допоміжна література), глосарій та додатки.

Матеріали навчального посібника будуть корисними для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» та викладачів, які здійснюють підготовку майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти.

Професорсько-викладацький склад кафедри вітає Людмилу Іванівну з вагомим науковим доробком та бажає нових наукових проєктів.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/