Обговорення проєкту освітньо-професійної програми за участю стейкхолдерів

327 квітня 2022 р. відбулася онлайн-зустріч за участю стейкхолдерів щодо обговорення проєкту ОПП «Дошкільна освіта. Практична психологія в закладах дошкільної освіти» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

Зустріч відбулася в онлайн форматі. Людмила Березовська, гарант ОПП, завідувачка кафедри теорії та методики дошкільної освіти, презентувала особливості ОПП, схарактеризувала програмні компетентності та очікувані результати навчання, зосередила увагу на основних та вибіркових освітніх компонентах, обґрунтувала можливості працевлаштування випускників.

В обговоренні взяли участь представники робочої групи А. Богуш, доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії та методики дошкільної освіти, академік НАПН України, яка відзначила особливості та переваги ОПП «Дошкільна освіта. Практична психологія в закладах дошкільної освіти» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, закцентувала на освітніх компонентах як обов’язкових так і вибіркових.

О. Булгакова, доктор психологічних наук, професор, декан факультету дошкільної педагогіки та психології висвітлила особливості професійної підготовки здобувачів спеціальності 012 Дошкільна освіта до роботи практичного психолога у ЗДО.

І. Черненко – здобувач вищої освіти 4-го року навчання факультету дошкільної педагогіки та психології відзначила як позитив те, що на ОПП 012 Дошкільна освіта є додаткова спеціалізація «Практична психологія в закладах дошкільної освіти», що розширює можливості працевлаштування випускників та дає змогу здобути додаткову спеціалізацію.

Стейкхолдери освітньо професійної програми А. Ласькова – директорка «ясла – садок» № 250 (м. Одеса) виступила з пропозицією увести до ОПП «Дошкільна освіта. Практична психологія в закладах дошкільної освіти» другий (магістерський) рівень вищої освіти практикум по роботі з молодими батьками задля формування у студентів такого програмного результату навчання як

усвідомлення феномену дошкільного дитинства на різних етапах розвитку дитини та відповідальності батьків за виховання дітей.

Директорка «ясла-садок» №4 «Казка» (м. Южне) В. Сучок зазначила необхідність у сучасних реаліях звернути увагу на духовний розвиток і моральне виховання дітей, а також національно-патріотичне виховання.

Підсумовуючи результати зустрічі, Людмила Березовська подякувала учасникам за конструктивну, плідну роботу, високу оцінку ОПП, спрямованої на ґрунтовну, теоретико-практичну підготовку конкурентноздатних фахівців, готових працювати в сучасних реаліях життя.

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/