Тиждень до дня Вишиванки на факультеті дошкільної педагогіки та психології розпочато

1Під гаслом «Я душу одягну у вишиванку» здобувачами 1 року навчання ОПП «Дошкільна освіта. Логопедія» та куратором академічної групи Оленою Соцькою розпочато цикл заходів до Дня вишиванки. Гостем заходу була майстриня буковинської вишивки п. Марія Рингач.

Про вишиванку як генетичний код української нації було висвітлено у підготовлених студентами доповідях з теми «Вишиванка рідного краю» (Анна Струтінська), «Сутність символів та кольорів у вишиванках» (Ірина Новіцька). З презентованих доповідей студенти дізналися про особливості української вишиванки, види орнаментів (рослинні, геометричні, зооморфні), кольорів (білий, чорний, червоний, жовтий та ін.).

Поетичною прикрасою заходу були продекламовані студентами віршовані рядки Ліни Костенко «Сорочка-оберіг» (Марія Єрмені), Яни Яковенко «Вишиванка» (Анна Струтінська) та музична добірка Ніни Матвієнко «Квітка душа» ін.

Захід пройшов в доброзичливій атмосфері єдності та пошани до української культури. Кожен з учасників отримав натхнення щодо створення власної рукотворної вишиванки.

З прийдешнім Днем вишиванки, колеги! Нехай Ваша душа завжди буде такою ж прекрасною як українська вишиванка!

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/